Skip to content

Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης για τις δημοτικές εκλογές 2023

 

Υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Μπουγάς

Μαζί με τον ΛΑΟ της ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

στους αγώνες

για τις ανάγκες των πολλών

και όχι για τα κέρδη των λίγων

Στις Βουλευτικές εκλογές έγινε ένα βήμα !

Η ενίσχυση του ΚΚΕ πανελλαδικά, η ανάδειξή του σε 3η δύναμη στην Αττική, όπως και στην Ηλιούπολη, με ποσοστό 11,3% είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα για το λαό και τα παιδιά του!

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη πάμε για το επόμενο!

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, οι νέοι και οι νέες που ζούμε στην Ηλιούπολη έχουμε μία επιλογή!

Ψηφίζουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο Δήμο Ηλιούπολης και στη Περιφέρεια Αττικής με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αλέξανδρο Μπουγά

και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής τον Γιάννη Πρωτούλη

Για να έχουμε στήριγμα στον αγώνα μας, ΚΟΝΤΡΑ στη συνεχιζόμενη ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης σε όσους θυσιάζουν τη ζωή και το μέλλον μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τους σχεδιασμούς και τους στόχους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Γιατί όλοι δοκιμάστηκαν με τραγικά αποτελέσματα για το λαό της πόλης μας και τώρα ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ!

Καμία αναμονή – καμία ανοχή απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και όποιον την

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει ήδη με ταχύτητα το αντιλαϊκό έργοτης, με την ουσιαστική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Η επόμενη ημέρα που προδιαγράφουν για το λαό φέρνει ένα νέο γύρο περικοπών, ένταση της ακρίβειας, πλειστηριασμούς, ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας, νέες θυσίες, για να πιαστούν οι στόχοι της “ανάπτυξης”, που είναι κομμένη και ραμμένη για τα κέρδη των λίγων.

Στην προώθηση αυτής της πολιτικής θέλουν περιφερειακές και δημοτικές αρχές που θα είναι πρόθυμοι συνεργάτες και συνένοχοι.

Που θα εκτοξεύουν την τοπική φοροεπιδρομή, θα ανοίγουν το δρόμο στις ιδιωτικοποιήσεις και θα υποχρεώνουν το λαό να βάζει ξανά το χέρι στην τσέπη για να έχει υποτυπώδη πρόσβαση στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την αναψυχή.

Που θα βλέπουν σαν ανεπιθύμητο κόστος τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και θα καλύπτουν τα τεράστια κενά στις υπηρεσίες με “φτηνούς” και “αναλώσιμους” εργαζόμενους.

Που θα βλέπουν σαν συνεργάτες και ευεργέτες όσους εποφθαλμιούν τη δημόσια λαϊκή περιουσία και θα στήνουν επιχειρηματικές μπίζνες πάνω σε πρώτιστες ανάγκες του λαού όπως: η υγεία, η παιδεία, η ψυχαγωγία, ο αθλητισμός.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες δηλαδή έχουν ενεργό ρόλο και συμβολή στα βάσανα της λαϊκής οικογένειας. Δεν είναι «αυτόνομα κυβερνεία», αλλά κομμάτι του εχθρικού για το λαό αστικού κράτους.

Στα 4 χρόνια που προηγήθηκαν φάνηκε καθαρά ότι και η δημοτική αρχή του κου Χατζηδάκη και των συνοδοιπόρων της ήταν απέναντι στον λαό της πόλης.

Συγκεκριμένα:

• Αρνήθηκαν να μειώσουν τα ανταποδοτικά τέλη, να καταργήσουν το αντίτιμο σε μια σειρά υπηρεσίες, όπως καλλιτεχνικά εργαστήρια, κολυμβητήριο, δημοτικό κινηματογράφο, καλοκαιρινά camp για παιδιά κ.λπ.

• Συνέχισαν να κρατάνε στο «σκοτάδι» την υπόθεση με τη δημόσια περιουσία στη πόλη μας .

• Δεν πίεσαν ούτε μια στιγμή την κυβέρνηση για την απελευθέρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού (επιστημονικού, τεχνικού, βοηθητικού προσωπικού) σε μια σειρά υπηρεσίες του δήμου που σήμερα στενάζουν όπως π.χ. καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, σχολικές καθαρίστριες, διοικητικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των εργαζομένων στο δήμο να είναι «όμηροι» συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

• Όλη την τετραετία ακολούθησαν τη λογική «αυτά έχουμε» «με αυτά» θα πορευτούμε, αφήνοντας να στηρίζεται ο δήμος «στο πορτοφόλι» των δημοτών και με την κρατική χρηματοδότηση συνεχώς να συρρικνώνεται.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής από δημοτικές ή περιφερειακές αρχές που ανήκουν στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ ή σε δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους, που όμως ακουμπούν σε αυτά τα κόμματα.

Εξάλλου αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι όλοι οι τάχα «αντίπαλοι» ήταν βολική αντιπολίτευση που τους ξελάσπωνε στα μεγάλα και εμβληματικά ζητήματα του δήμου. Γι’ αυτό και πολλοί υποψήφιοι στο δήμο μας μεταπηδάνε πολύ εύκολα από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο, γι’ αυτό παρότι τα τελευταία 15 χρόνια είχαμε δημοτικές αρχές από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, δήθεν Ανεξάρτητους, ήταν σαν «να αλλάζει ο Μανωλιός και να βάζει τα ρούχα του αλλιώς».

Στο δήμο μας:

Όλοι μαζί «παρεούλα» ψήφιζαν τους προϋπολογισμούς στο δημοτικό συμβούλιο, που κάθε χρόνο είναι μείον για τις ανάγκες του λαού της πόλης.

Όλοι μαζί στάθηκαν απέναντι στην πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση των δημοτικών τελών και για μέτρα στήριξης στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης από χρέη σε λογαριασμούς και τράπεζες.

Μαζί οι αυτοαποκαλούμενες «δημοκρατικές δυνάμεις» του τόπου βρέθηκαν «αγκαζέ» στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον φασίστα Σπαρτιάτη, Ηλιουπολίτη, Στίγκα το 2014.

Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι υποψήφιοι και εκλεγμένοι που προσκυνούν την ανταποδοτικότητα σε κάθε πλευρά της ζωής στην πόλη να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από το κράτος; Υπάρχει περίπτωση να θέσουν ως προτεραιότητα ανθρώπινές συνθήκες στα σχολεία; Να σταθούν στο πλευρό του λαού που διεκδικεί τα δικαιώματά του απέναντι στην όποια εργοδοσία;

Η πραγματικότητα είναι ότι βρίσκονται με τα «χέρια δεμένα», ακριβώς γιατί επιλέγουν να «παίξουν μπάλα» με τους κανόνες που έχει αυτό το σύστημα. Δεν είναι ούτε «κακοί άνθρωποι» ούτε «ανίκανοι». Δεν μπορούν και δεν θέλουν να βρεθούν απέναντι στην πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ!

Γι’ αυτό και στις διεκδικήσεις εργαζομένων και κατοίκων «σηκώνουν τα χέρια» και η αγαπημένη τους λέξη είναι «υπομονή» και «θα το δούμε».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!

Αυτός που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, της νεολαίας, των εργαζόμενων, των μικρών επαγγελματιών και όχι τις «αντοχές της οικονομίας». Χωρίς δεσμεύσεις στα κόμματα που υπηρετούν τη λογική «κόστος – όφελος», πίνουν νερό στις κατευθύνσεις της ΕΕ.

• Για να υπάρξουν ανάσες ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια με γενναία μείωση δημοτικών τελών και φόρων για μικρομάγαζα, κοινόχρηστους χώρους, κατοικία. Με την απαλλαγή από τα τέλη ανέργων, φοιτητών, οικογενειών ΑΜΕΑ, πολιτιστικών, εθνικοτοπικών Συλλόγων, και ταυτόχρονα αύξηση τελών στα μεγάλα SuperMarket της περιοχής, στις τράπεζες, στα μεγάλα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια.

• Για να καταργηθεί η ανταποδοτικότητα και τα αντίτιμα κάθε είδους στις δημοτικές υπηρεσίες, αναβαθμίζοντάς τες στο μπόι των σύγχρονων αναγκών μας. Δωρεάν συμμετοχή των παιδιών στα καλοκαιρινά camp, αλλά και όλου του λαού της πόλης σε αθλητικές και πολιτιστικές δομές, όπως το κολυμβητήριο, ο δημοτικός κινηματογράφος, το δημοτικό ωδείο. Στήριξη των ευαίσθητων ομάδων και της τρίτης ηλικίας με δωρεάν εγγραφή σε παράρτημα κοινωνικής Αλληλεγγύης – ΚΑΠΗ.

• Για μονιμοποίηση των εκατοντάδων συμβασιούχων του δήμου και μαζικές προσλήψεις μόνιμου τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες που σήμερα «στενάζουν». Για παράδειγμα στο πράσινο υπάρχουν μόλις 15 μόνιμοι εργαζόμενοι (το 2004 υπήρχαν 57) και κάποιοι συμβασιούχοι, ενώ στο δήμο μας υπάρχουν μόλις 2 Γεωπόνοι. Αποφασιστική στήριξη των κοινωνικών δομών και ανάπτυξη νέων για τα οξυμένα κοινωνικά φαινόμενα, όπως οι εξαρτήσεις, η κακοποίηση γυναικών, ζητήματα της πρώτης σχολικής ηλικίας ή και των εφήβων. Αυτή τη στιγμή στο δήμο Ηλιούπολης υπάρχουν μόλις 2 ψυχολόγοι!

• Για ελεύθερους και σύγχρονους χώρους πρασίνου και αναψυχής. Απαγκίστρωση των 95 δημοσίων οικοπέδων της πόλης μας από το Υπερταμείο (που τα «έριξαν» όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την συνδρομή των δημοτικών αρχών της πόλης) που αποτελούν λαϊκή περιουσία και εκχώρηση τους στο δήμο ώστε να αντιμετωπιστούν οι διευρυμένες ανάγκες της πόλης σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, αθλητικές και κοινωνικές υποδομές, χωρίς την εμπλοκή ΣΔΙΤ, χορηγών, με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.

• Για να κάνουμε δική μας υπόθεση το μέλλον και τη μόρφωση που θα έχουν τα παιδιά μας. Για να μην υπάρχουν ακόμα σχολικές μονάδες που συνεχίζουν να υποδέχονται μαθητές σε container, νήπια σε ενοικιαζόμενες αίθουσες, κτήρια να είναι «προπολεμικά» και τα ισχνά κρατικά κονδύλια λειτουργίας και συντήρησης τους είτε να μην φτάνουν είτε να «βουλώνουν» άλλες τρύπες του Δήμου. Για να προχωρήσει άμεσα ο αντισεισμικός έλεγχος των σχολικών κτηρίων πριν να είναι αργά. Να ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα ανέγερσης σύγχρονων και ασφαλών σχολείων και παιδικών σταθμών στα δημόσια οικόπεδα του δήμου μας. Γιατί έτσι μόνο το παιδί είναι στο επίκεντρο και είναι πραγματικά η «προνομιούχα» τάξη.

• Για να βάλουμε εμπόδια στην «εμπρηστική» πολιτική των κυβερνήσεων, στις χρόνιες αξιώσεις επιχειρηματικών συμφερόντων, διαφόρων ΜΚΟ (που κρύβονται από πίσω συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα) και της εκκλησίας στον Υμηττό. Οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τον Υμηττό ως αστικό πάρκο, με διαρκείς νομοθετικές ρυθμίσεις που αμφισβητούν τον δασικό χαρακτήρα του. Αφήνουν την πόρτα «ανοιχτή» με τις νέες διακηρύξεις για «ιδιοκτήτες» και διαχειριστές των δασών. Δεν θα τους περάσει! Ο λαός δεν θα το επιτρέψει. Θα υπερασπιστούμε τον φυσικό πλούτο της χώρας μας και «θα δώσουμε και θα πάρουμε ζωή από το βουνό» για να το «χαρούν» ο λαός και τα παιδιά του και όχι τα «κοράκια», οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Γιατί αυτά έχουμε ανάγκη το 2023 που η επιστήμη και η τεχνολογία κάνει άλματα!

Αυτό σημαίνει ανάπτυξη προς όφελος του λαού της πόλης μας.

Γιατί το ρεαλιστικό, το αναγκαίο, το πραγματικά προοδευτικό είναι να ζει καλύτερα ο λαός και τα παιδιά του και όχι να συμβιβαστεί με αυτό τον παραλογισμό, αυτόν τον «εφιάλτη» που δημιουργεί η πολιτική κυβερνήσεων-περιφερειακών -δημοτικών αρχών που για να περνάνε οι λίγοι «ζωή και κότα» ο λαός θα βιώνει την κόλαση.

Την τετραετία που πέρασε αποδείξαμε στην πράξη ότι σταθήκαμε ΜΑΖΙ με το λαό της πόλης μας για τις δικές του ανάγκες!

Οι 4 εκλεγμένοι μας στο δημοτικό συμβούλιο σταθερά ανέδειξαν τα ουσιαστικά προβλήματα της πόλης και του λαού τις αιτίες, ήταν «η φωνή» και «η καρδιά» του στο δημοτικό συμβούλιο. Προτείναμε άμεσα μέτρα για την πανδημία, τα δημοτικά τέλη, τους ελεύθερους χώρους, το «πράσινο» της πόλης, την προστασία του λαού από σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες. Αναδείξαμε τη στόχευση γύρω από την επένδυση στο Ελληνικό και το τι επιπτώσεις έχει στο λαό της περιοχής κ.ά. Ήμασταν η μόνη δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο που καλούσε το λαό να συμμετέχει και να καθορίσει με τη δύναμή του τις αποφάσεις, που ήθελε το λαό πρωταγωνιστή, οργανωτή, που παλεύαμε τις προτάσεις μας μαζί με τα σωματεία και τους φορείς της πόλης, όταν όλοι οι άλλοι τον θέλανε αμέτοχο, σπίτι του, με ένα «σκούντημα στην πλάτη και ένα ψεύτικο χαμόγελο» λέγοντας «θα κάνω ό,τι μπορώ για εσένα».

Μπήκαμε μπροστά για να εκφραστεί συλλογικά και οργανωμένα η λαϊκή οργή και αγανάκτηση μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, εκεί που κοντά 1000 Ηλιουπολίτες και Ηλιουπολίτισσες φώναξαν ότι «δεν φταίει η κακιά η ώρα ή η χώρα αλλά φταίνε αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα».

Μπήκαμε μπροστά σε κινητοποιήσεις των κατοίκων, ενάντια σε πλειστηριασμούς και εξώσεις, διακοπές σε ρεύμα και νερό, για την προστασία της δημόσιας περιούσιας κ.ά.

Στηρίξαμε με κάθε τρόπο τους αγώνες των εργαζόμενων του δήμου και του Σωματείου τους για δουλειά με δικαιώματα, για δημοτικές δομές και υπηρεσίες που θα καλύπτουν τις ανάγκες των πολλών.

Με λίγα λόγια, ήμασταν η γνήσιά 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, την περιφέρεια Πατούλη και τη δημοτική αρχή Χατζηδάκη για τα συμφέροντα του λαού της πόλης.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

Γιατί :

• Είμαστε η μόνη δύναμη που λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Θέλουμε και μπορούμε να είμαστε η μαχητική δύναμη που εγγυάται την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

• Στα ψηφοδέλτιά μας βρίσκονται δοκιμασμένοι αγωνιστές, έντιμοι, συνεπείς, που παλεύουν μέσα από τα σωματεία, τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, με ανιδιοτέλεια για μια καλύτερη ζωή.

• Σταθερά πορευόμαστε με την πεποίθηση ότι με το λαό μπροστά τα πράγματα μπορεί να είναι αλλιώς. Υπάρχει πείρα, πώς επί δημαρχίας του κομμουνιστή Δ. Κιντή ο δήμος ήταν πραγματικός «σύμμαχος» του λαού και του αγώνα του για μια καλύτερη ζωή.

Τα ψηφοδέλτια μπορεί να είναι πολλά αλλά οι επιλογές είναι (2) δύο

Ή στηρίζεις τη Λαϊκή Συσπείρωση που πιστεύει στη δύναμη του λαού, που έχει τα «κότσια»,τη δύναμη και τη θέληση να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στην πολιτική ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –ΕΕ και επιχειρηματικών συμφερόντων, ενάντια στα εχθρικά σχέδια της Περιφέρειας, για να «κερδίζει» ανάσες ανακούφισης η λαϊκή οικογένεια, για να κερδίζει «έδαφος» απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης και τους υποστηρικτές του,

ή έχεις ακόμα μια χαμένη πενταετία, με δοκιμασμένα πρόσωπα στην στήριξη της πολιτικής που έχει χαντακώσει το λαό της Ηλιούπολης.

Ψηφίζουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ γιατί είναι δύναμη ελπίδας, αισιοδοξίας, αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Για να ξαναζωντανέψει το χαμόγελο στη πόλη μας!

Για να το κάνουμε όπως στην Πάτρα!

lsilioupolis.blog

insta: @ls_ilioupolis

fb: Λαϊκή Συσπείρωση

Κ.Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ