Skip to content

Εκλεγμένοι Σύμβουλοι

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2023, η Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής εξέλεξε δέκα (10) περιφερειακούς συμβούλους. Ακολουθούν αναλυτικά οι εκλεγμένοι ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Κεντρικός Τομέας Αθηνών

 

Πρωτούλης Γιάννης

Πρωτούλης Γιάννης

Επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης Αττικής και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής από το 2014. Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Υπήρξε Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ (2007–2011), βουλευτής Β΄ Αθήνας (2007–2012). Διετέλεσε μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (2001 — 2006)

Γεράκη Κατερίνα

Γεράκη Κατερίνα

Είναι δικηγόρος, απόφοιτη και κάτοχος µεταπτυχιακού διπλώµατος από τη Νοµική Σχολή Αθηνών. Γεννήθηκε και µεγάλωσε στα Άνω Πετράλωνα, με καταγωγή από την Αμοργό. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνηµα και στη συνέχεια, µέχρι και σήµερα, στο συνδικαλιστικό κίνηµα στον χώρο των δικηγόρων. Συµµετέχει στην Επιτροπή του ΠΑΜΕ κατά των Πλειστηριασµών. Είναι αντιπρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσµου Φιλίας και Αλληλεγγύης. Υπεύθυνη της Διατµηµατικής Επιτροπής της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τα Δικαιώµατα των Μεταναστών- Προσφύγων και µέλος του Τµήµατός της για την Δικαιοσύνη και τις Λαϊκές Ελευθερίες.

Δυτικός Τομέας Αθηνών

 

Πετρόπουλος Βασίλης

Πετρόπουλος Βασίλης

Εργάζεται στο Δήµο Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας στο Τµήµα Πρασίνου. Είναι αντιπρόεδρος στο Σωµατείο Εργαζοµένων του Δήµου του και επί σειρά ετών εκλεγµένος στο Γενικό Συµβούλιο και στην Εκτελεστική Επιτροπή (Γενικός Γραµµατέας από το 2015-2022) της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Εργαζοµένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ – ΟΤΑ) καθώς και αντιπρόεδρος του Γενικού Συµβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Μέλος της Γραµµατείας του ΠΑΜΕ.

Χρονοπούλου Νίκη

Χρονοπούλου Νίκη

Γεννήθηκε το 1978. Μεγάλωσε και ζει στο Περιστέρι. Είναι χημικός μηχανικός και εργάζεται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων. Δραστηριοποιείται στο χώρο του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στα πανεπιστήμια κι έχει διατελέσει μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το 2012 έως και σήμερα. Από το 2019 είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Είναι μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Βόρειος Τομέας Αθηνών

 

Καββαδίας Αντώνης

Καββαδίας Αντώνης

Τραπεζοϋπάλληλος, µε σπουδές στη Λογιστική. Είναι µέλος του Γενικού Συµβουλίου της Οµοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) και του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζοµένων Eurobank – Τ.Τ. Υπήρξε στο παρελθόν µέλος του ΣΥΡΙΖΑ και µετέπειτα της ΛΑΕ. Από το 2020 συµπορεύεται µε το ΚΚΕ και µε τις δυνάµεις του ΠΑΜΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνηµα. Στις πρόσφατες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Κασίμης Χρήστος

Κασίμης Χρήστος

Γεννήθηκε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας και έζησε στο Χαλάνδρι. Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης. Εργάζεται στον κλάδο της Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία ως Τεχνικός Ασφαλείας. Είναι μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Υπήρξε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής της ΛΑΕ. Είναι πρώην δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου. Συστρατεύτηκε τον Φλεβάρη του 2019 με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα.

Νότιος Τομέας Αθηνών

 

Γεωργιάδου Παρασκευή (Εύη)

Γεωργιάδου Παρασκευή (Εύη)

Είναι διδάκτωρ χημικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), με ειδίκευση σε θέματα φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, υγείας και ασφάλειας στην εργασία. Εργάζεται ως ερευνήτρια στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ). Συνεργάστηκε για θέματα βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης με το ΕΜΠ, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος» και άλλα πανεπιστήμια. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) και μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών και του Συλλόγου Μεταπτυχιακών ΕΜΠ. Είναι μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

Πειραιάς

 

Μπενετάτος Στέλιος

Μπενετάτος Στέλιος

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει διατελέσει δήμαρχος Νίκαιας (2003-2010) και υπήρξε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας. Είναι εκλεγμένος από 8/1/24 στη θέση του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Δυτική Αττική

 

Τάτσης Γιώργος

Τάτσης Γιώργος

Είναι 38 ετών, απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Τραπεζική.Έχει καταγωγή από την Ήπειρο όπου αναπτύσσει πλούσια δραστηριότητα ως μέλος Γενικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ενώ για αρκετά χρόνια ήταν Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ.

Ανατολική Αττική

 

Συρίγος Βάλσαμος

Συρίγος Βάλσαμος

Είναι οικοδόμος, 47 ετών, κάτοικος Λαυρίου. Είναι Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, και υπεύθυνος της επιτροπής του ΠΑΜΕ για τους πλειστηριασμούς. Για τη δράση του κατά των πλειστηριασμών διώκεται από το αστικό κράτος. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Λαυρεωτικής και Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Λαυρίου. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.