Skip to content

Κ.Γεράκη στο MEGA: Ο λαός να βάλει στο στόχαστρο την πολιτική της ΕΕ που υποτάσσει τα πάντα στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Τον λαό να απαντήσει στην προσπάθεια συγκάλυψης και συσκότισης σχετικά τόσο με τα γεγονότα, όσο και με την πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών και έχει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσε η Κατερίνα Γεράκη, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, μιλώντας στο «MEGA».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι πραγματική δικαίωση για τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος θα αποτελέσει η πλήρης διαλεύκανση του εγκλήματος, αλλά και να μπει στο στόχαστρο και να δοθεί αγώνας ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τα πάντα στον βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, ακόμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όπως τέτοια είναι και η πολιτική απελευθέρωσης Μεταφορών της ΕΕ.

Κάνοντας ειδική αναφορά στην τεχνολογία και στον ρόλο της, ανέδειξε την ανάγκη να τεθεί στην υπηρεσία εργαζομένων και λαού, καθώς αποτελεί ένα εργαλείο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη βελτίωση της ζωής και της δουλειάς τους.

Τέλος, μιλώντας για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στην Υγεία και ειδικότερα αναισθησιολόγων στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λύσει άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει, αλλά και εργαζόμενοι και λαός χρειάζεται να παλέψουν συλλογικά και μαζικά ενάντια στα «μόνιμα μπαλώματα» και για προσλήψεις. Αντίθετα, όπως είπε, η κυβέρνηση στέλνει τους υγειονομικούς στα δικαστήρια, καταστέλλοντας και ποινικοποιώντας τις διεκδικήσεις τους, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι με τους γιατρούς που αγωνίζονται.