Στο «τουριστικό θαύμα» στην Αττική στάθηκε κατά την τοποθέτησή του για την έγκριση συμμετοχής και τροποποίηση του «Ετήσιου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2024» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο Αντώνης Καββαδίας, περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής.
Ανέφερε, πιο συγκεκριμένα, τρεις βασικούς για τις λαϊκές ανάγκες άξονες, ξεκινώντας από την επίδραση της τουριστικής ανάπτυξης στη λαϊκή στέγη. Όπως είπε, τα λαϊκά στρώματα αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης σχετικά με την εύρεση κατοικίας και το καταδικαστικό για τον μισθό τους κόστος στέγασης «λόγω της επέλασης της βραχυχρόνιας μίσθωσης ή του τουριστικού εξευγενισμού ολόκληρων γειτονιών και περιοχών της Αττικής που εκτοπίζει τα λαϊκά στρώματα και τις μικρές επιχειρήσεις από ολόκληρες περιοχές επειδή απλά αδυνατούν να ανταποκριθούν στο νέο επίπεδο διαβίωσης που απαιτεί αυτή η τουριστική ανάπτυξη». Για την πρόθεση της περιφερειακής αρχής να επεκτείνει τον μέσο όρο παραμονής των επισκεπτών στην Αττική τόνισε πως κάτι τέτοιο θα «οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση της στεγαστικής κρίσης που ήδη βρίσκεται σε πραγματικά αβίωτα επίπεδα», ενώ για το σχέδιο να μεταφερθούν οι κεντρικές κρατικές υπηρεσίες στον Υμηττό προειδοποίησε ότι «θα δημιουργηθούν μεγάλα κτίρια-κουφάρια που τα διεκδικούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα ξενοδοχεία» και ότι «επιχειρείται στο κέντρο της Αθήνας η μετατροπή ενός πολυτελούς θερέτρου που απευθύνεται σε πολυτελή τουρισμό».
Στη συνέχεια, επισήμανε πως από το σχέδιο για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην Αττική που ετοιμάζεται να φέρει προς συζήτηση η περιφερειακή αρχή, αυτοί που σίγουρα δεν θα ωφεληθούν θα είναι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με μισθούς και συνθήκες γαλέρας στη βαριά βιομηχανία της χώρας, προσθέτοντας πως «υπερκερδίζουν οι tour operators και οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι. Το κάνουν αυτό με ανύπαρκτα και με αμφιβόλου ποιότητας κέρδη και για τις τοπικές κοινωνίες σε ό,τι έχει να κάνει με τις υποδομές». Μάλιστα ειδική αναφορά έκανε στο γεγονός ότι από τις πρώτες συναντήσεις που είχε η περιφερειακή αρχή με την ανάληψη της θητείας της ήταν με τους βιομηχάνους Αττικής, οι οποίοι «το πρώτο και επιτακτικό» που της έθεσαν ήταν τι θα κάνει με τον Τουρισμό.
Τέλος, ειδική αναφορά έκανε στο κρίσιμο ζήτημα του νερού, το οποίο, όπως είπε, αντιμετώπισαν φέτος πολλά νησιά-χωριά-τουριστικοί προορισμοί. Σημείωσε πως «όλο αυτό το πακέτο» μπορεί να επιβαρύνει πόρους, όπως και το νερό, ενώ δεδομένης και της συζήτησης περί δημιουργίας Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό, κάλεσε την περιφερειακή αρχή να μεταφέρει στην κεντρική κυβέρνηση «να αφήσουν τα χέρια τους από το νεράκι ήσυχο».