Skip to content

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής| Οι φορείς της Πετρούπολης έθεσαν στο επίκεντρο τις ανάγκες του λαού της πόλης

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Πετρούπολης, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο μετέφεραν στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής εκπρόσωποι φορέων της πόλης που πήραν τον λόγο μετά τον Δήμαρχο Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμο.

Κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική που βάζει στο ζύγι τις ανάγκες του λαού, τις οποίες θεωρεί κόστος, ενώ χρηματοδοτεί γενναιόδωρα τις προτεραιότητες του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων.

«Η ευθύνη της υγείας μας, αποτελεί ατομική ευθύνη»

Στις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στο σύστημα Υγείας και συγκεκριμένα στα Κέντρα Υγείας της περιοχής, αναφέρθηκε στην ομιλία της, η Γεωργία Κουμουνδούρου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης.

Οπως τόνισε, στην Πετρούπολη, δεν λειτουργεί Κέντρο Υγείας παρά μόνο Τ.Ο.Μ.Υ και Τοπικό Ιατρείο. Κάποτε υπήρχαν 22 γιατροί. Τώρα πλέον έχουν απομείνει μόνο 3, σε ένα κτίριο πλήρως ανέξοδο για το κράτος, αφού έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο! Και μιλάμε για έναν Δήμο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον ΧΥΤΑ Φυλής που αποδεδειγμένα επιβαρύνει τη δημόσια υγεία εδώ και πολλά χρόνια!

Κατήγγειλε ότι εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής, «η ευθύνη της υγείας μας αποτελεί ατομική ευθύνη και ικανοποιείται μόνο αν βάλουμε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ τα φάρμακα ακριβαίνουν, το κόστος ζωής γίνεται ολοένα πιο δυσβάσταχτο, και οι μισθοί και οι συντάξεις είναι αναντίστοιχοι με τις ανάγκες μας!».

Λουκέτα στα σχολεία και υποχρηματοδότηση

Στα προβλήματα της εκπαίδευσης, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Δημήτρης Πάκος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης.

Οπως τόνισε, στην περιοχή, η κυβέρνηση επέλεξε να καταργήσει ένα νηπιαγωγείο και οι μαθητές του να ενταχθούν σε ένα άλλο. Σε αυτόν τον Δήμο με τις τόσες ανάγκες, επέλεξε να συμπτύξει τα τρία τμήματα της Πέμπτης Τάξης του 1ου Δημοτικού σε δύο, μόνο και μόνο να εξοικονομηθεί κάποιος μισθός δασκάλου. Σε αυτόν τον Δήμο, έχουμε ένα Λύκειο που με ευθύνη της πολιτείας οι μαθητές του βρίσκονται εδώ και 5 χρόνια σε containers.

Καταδικάζοντας την ασκούμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική των λουκέτων και της υποχρηματοδότησης, υπογράμμισε πως «τα παιδιά μας δεν πρέπει να μπαίνουν στο ζύγι κόστος – όφελος που τα βάζει η κυβέρνηση, τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί για να τους συμπεριφέρονται με τους απρόσωπους μέσους όρους».

Ο λαός έχει ανάγκη φτηνές, τακτικές, ασφαλείς συγκοινωνίες

Στο πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών και στην ταλαιπωρία του κόσμου, αναφέρθηκε στην ομιλία του, ο Ηλ. Τσάμης, εκ μέρους των Συνταξιούχων, τονίζοντας πως η «μετακίνηση μετατρέπεται σε καθημερινό ατελείωτο καθημερινό μαρτύριο, όχι μόνο για τους συνταξιούχους αλλά για όλο τον λαό».

 

Οπως κατήγγειλε, «αιτία είναι η πολιτική που έχουν εφαρμόσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή, της εμπορευματοποίησης των συγκοινωνιών, της απαξίωσης και της υποχρηματοδότησης του συγκοινωνιακού έργου. Απαντώντας στην προσπάθεια να εμφανιστεί η ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών ως αναγκαιότητα, ξεκαθάρισε πως «αναγκαιότητα για το λαό είναι οι φτηνές, τακτικές, ασφαλείς και σύγχρονες συγκοινωνίες και όχι τα κέρδη των εταιρειών».

Οι εργαζόμενοι του Δήμου στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων

Οι εργαζόμενοι του δήμου Πετρούπολης έχουν ενώσει τη φωνή τους με τους κατοίκους της πόλης, δίνοντας από κοινού τον αγώνα ενάντια σε μια πολιτική που υποβαθμίζει τη ζωή του λαού και των εργαζομένων, επισήμανε στην ομιλία του ο Χρύσανθος Κυριαζής, εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων δήμου Πετρούπολης. Κατήγγειλε τις διαχρονικές ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής για τη λειτουργία της χωματερής στη Φυλή καθώς και τον σχεδιασμό που υπάρχει για επέκτασή της προς την Πετρούπολη.

Αναφέρθηκε ακόμα στην πολιτική υποστελέχωσης των δήμων που έχουν εφαρμόσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ζητώντας την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων.

Οι γονείς απαιτούν να κλείσει η χωματερή

Την κραυγή αγωνίας χιλιάδων γονέων που ζητούν να κλείσει η χωματερή Φυλής μετέφερε ο Ευάγγελος Παπαπαναγιώτου, γραμματέας της Ενωσης Γονέων – Κηδεμόνων Ανω Λιοσίων – Φυλής.

Καταδικάζοντας την πολιτική της υποβάθμισης της ευρύτερης περιοχής, σημείωσε τις αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή και την υγεία των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, από τη λειτουργία της χωματερής.