Skip to content

Στέλιος Μπενετάτος στο Attica TV: Σοβαρά τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία του Πειραιά

Υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση της υγείας, αυτά αντιπαλεύουν με τη απεργία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, τόνισε μιλώντας στο κανάλι «Attica», ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Στέλιος Μπενετάτος.

«Είμαστε στον 21ο αιώνα της ρομποτικής χειρουργικής, στη Νίκαια περιμένουν 2.500 άτομα για χειρουργεία. Είμαστε στον 21ο αιώνα της γονιδιακής θεραπείας και στο “Μεταξά”, ένα μεγάλο ογκολογικό νοσοκομείο, αναβάλλονται χημειοθεραπείες. Όταν ασθένησε ο ένας φαρμακοποιός που υπάρχει, δεν μπορούσαν να δοθούν φάρμακα» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ο κόσμος ή αναγκάζεται να περιμένει ή ξεπαραδιάζεται για να δώσει σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Είπε ακόμα πως στο Κρατικό Νίκαιας, από καιρό οι γιατροί ειδοποιούν ότι η λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου δεν υποστηρίζεται αφού χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι και είναι μόλις τρεις. Αντίστοιχα επεσήμανε πως στο «Μεταξά», η Μονάδα Μαστού είναι σε υπολειτουργία και πως 10 μήνες, το τελευταίο διάστημα, υπήρχε μόνο μία εξειδικευμένη γιατρός, η οποία έφυγε και αποσπούν από αλλού γιατρό. Σε ότι αφορά το «Τζάνειο» είπε, έξι από τις 13 χειρουργικές αίθουσες δεν χρησιμοποιούνται.

Ίδια είναι η κατάσταση και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, συνέχισε ο Στ. Μπενετάτος, όπου υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος σε Νίκαια και ένας σε Δραπετσώνα, δηλαδή «υπάρχει μία κατάσταση που υποβαθμίζει την υγεία του κόσμου».

Στάθηκε στη δίωξη εναντίον της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, των ηρώων κατά τα άλλα γιατρών σύμφωνα με την κυβέρνηση, επειδή έκανε κινητοποίηση για την υπεράσπιση της υγείας του λαού ενώ στηλίτευσε τη στάση του νυν Περιφερειάρχη και προέδρου του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη, που δεν έχει κάνει αναφορά στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών ενώ υπάρχει δική του ανακοίνωση για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού λόγω και των «καλών» ιδιωτικών μονάδων που υπάρχουν στην Αττική. Μάλιστα, έκανε αναφορά για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου λέγοντας πως από τις 28 συνεδριάσεις που έγιναν το 2023, οι 14 ήταν δια περιφοράς και ξεκαθάρισε ότι «θα είμαστε πολύ αυστηροί σε αυτό το θέμα με τη νέα περιφερειακή Αρχή».

Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως δημοτικά κτίρια, όπως ο Πύργος του Πειραιά, θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί και να μείνουν στο δήμο, αντί το κράτος να νοικιάζει κτίρια για να στεγάσει υπηρεσίες του και καταλήγοντας σημείωσε ότι η καρδιά πολλών ανθρώπων στη χώρα μας χτυπάει για την Παλαιστίνη όπου εξελίσσεται από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ μία επιχείρηση γενοκτονίας καθώς πάνω από 6.000 είναι νεκρά παιδιά. Αναρωτήθηκε για ποια αυτοάμυνα μιλάμε όταν σκοτώνονται γυναίκες, παιδιά, γιατροί και νοσηλευτές και 70 δημοσιογράφοι και τόνισε ότι «αυτό που λέμε “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” είναι και δικαιοσύνη για τη λύση του προβλήματος στην περιοχή. Εμείς έχουμε πάρει μέρος στα συλλαλητήρια που γίνονται και κεντρικά και τοπικά, στις πόλεις μας, καλούμε κια τον κόσμο να έιναι σε επαγρύπνηση, έχει μεγάλη σημασία η αλληλεγγύη που δείχνει σε αυτό τον λαό που έχει 70 χρόνια κατοχή».