Skip to content

Καταβολή δεδουλευμένων και εξασφάλιση μισθοδοσίας υπαλλήλων ΜΚΟ «Φάρος Ελπίδας»

Αθήνα, 30 Απριλίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 18

Προς: – Περιφερειάρχη Αττικής

κ.Χαρδαλιά Νικόλαο

– Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής

κ. Βαρελά Κλεάνθη

Στο Δήμο Ελευσίνας λειτουργούν Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο, στα οποία εργάζονται υπάλληλοι της ΜΚΟ «Φάρος Ελπίδας», τέσσερις (4) συνολικά.

Η χρηματοδότησή τους έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» (Κωδικός ΟΠΣ 6002712), βάσει της απόφασης 414/14-02-2024 (ΑΔΑ:9ΟΨΛ7Λ7-ΑΞ7) της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ».

Όπως μας έχουν ενημερώσει οι εργαζόμενοι, από το Φεβρουάριο 2024 μέχρι και σήμερα, παραμένουν απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα, αδυνατώντας να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Οι εργαζόμενοι, με επιστολή τους, απευθύνθηκαν στον Δήμαρχο Ελευσίνας, ο οποίος δηλώνει αναρμόδιος. Η ΜΚΟ, από την οποία επανειλημμένα απαίτησαν τα δεδουλευμένα τους, απαντά ότι για το θέμα ευθύνεται η Περιφέρεια Αττικής, διότι δεν έχει πραγματοποιήσει την καταβολή της σχετικής χρηματοδότησης.

Είναι επιτακτική ανάγκη η Περιφέρεια Αττικής να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να γίνει άμεσα η καταβολή των δεδουλευμένων, του δώρου Πάσχα και των αναδρομικών από τον Ιανουάριο 2023, λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε λίγες μέρες πριν το Πάσχα και να εξασφαλιστεί στο εξής η τακτική και έγκαιρη μισθοδοσία των εργαζομένων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ελευσίνας.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής

 

Τάτσης Γιώργος