Skip to content

Κ.Γεράκη στο ραδιοφωνικό σταθμό Έκφραση: Η αγανάκτηση για αυτή την πολιτική μπορεί να εκφραστεί μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ

Την ανάγκη να πιστέψει ο λαός στη δύναμή του και σε συσπείρωση με το ΚΚΕ να δυναμώσει τους αγώνες για τις δικές του ανάγκες, επισήμανε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κατερίνα Γεράκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κω «Έκφραση».

Υπογράμμισε πως η ψήφος στο ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα καταδίκης των πολέμων και της εμπλοκής, της πολιτικής που μετατρέπει τα πάντα σε εμπόρευμα, «ένα μήνυμα αγώνα και ελπίδας».

Η Κατερίνα Γεράκη επισήμανε πως το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές περιλαμβάνει ανθρώπους από όλους τους χώρους, συνδικαλιστές, από τον χώρο των επιστημών, των τεχνών, δηλαδή αγωνιστές «που έχουν ασχοληθεί με τα προβλήματα του λαού μας στον κάθε χώρο και έχουν συμβάλει ο καθένας με τον τρόπο του στην άνοδο των αγώνων και των λαϊκών διεκδικήσεων».

«Το ΚΚΕ έχει μια συνολικά διαφορετική αντίληψη για την ΕΕ σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κόμματα. Και θέλουμε να εκφράσουμε ένα πολύ μεγάλο τμήμα του λαού μας που έχει βγάλει συμπεράσματα και που αγανακτεί με την πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος του», είπε. «Αυτό το εξέφρασε με μεγαλειώδεις αγώνες το προηγούμενο διάστημα», πρόσθεσε, αναφέροντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τους αγώνες των φοιτητών, των αγροτών, των υγειονομικών κ.ά. «Αυτή η αγανάκτηση, η διάθεση διεκδίκησης απέναντι σε μια πολιτική που πλήττει τους εργαζόμενους και τον λαό μπορεί να εκφραστεί με την ψήφο στο ΚΚΕ», εξήγησε.

Αφού υπενθύμισε πως «όλα όσα εφαρμόζονται στην Ελλάδα, αποτελούν στο συντριπτικό τους μέρος οδηγίες, κατευθύνσεις που αποφασίζουν οι αστικές κυβερνήσεις στην ΕΕ», τόνισε πως «επειδή το Κόμμα μας έχει αυτή τη ριζικά διαφορετική αντίληψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει δεσμεύσεις από επιχειρηματικά συμφέροντα και τα λόμπι, που τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι είναι ”ζωτικό στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας της ΕΕ”, είναι εγγύηση ότι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν, να ενημερώνουν, να προετοιμάζουν τον λαό μας για όλα όσα έρχονται ως κατευθύνσεις της ΕΕ στο εσωτερικό της χώρας, ώστε να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο οι αγώνες, οι διεκδικήσεις».

Αναφερόμενη στα προβλήματα των νησιωτών όπως της Υγείας, των μεταφορών, των ακριβών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κ.α. υπογράμμισε πως απέναντι σε μια πολιτική που θέλει τα νησιά να υπηρετούν το «τουριστικό θαύμα» και τον τουρισμό για «μεγάλα πορτοφόλια» θα πρέπει οι κάτοικοι των νησιών να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών.