Skip to content

Ο Γ. Πρωτούλης και ο Ν. Σοφιανός επισκέφτηκαν το 51ο Φεστιβάλ Bιβλίου στο Πεδίο του Άρεως

 

 

 

Το 51ο Φεστιβάλ Bιβλίου, στο Πεδίον του Αρεως, επισκέφτηκαν το απόγευμα της Παρασκευής ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τους συνόδευσαν μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κεντρικού Τομέα Αθηνών Κατερίνα Γεράκη, Γιώργος Ντούνη, Κατερίνα Ροδοπούλου, Μπάμπης Βαΐου και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Περιηγήθηκαν στον χώρο και συνομίλησαν με τους πολλούς επισκέπτες της εναρκτήριας μέρας του Φεστιβάλ, που έδωσαν το «παρών», παρά τις ψιχάλες της βροχής, όπως και με τους ανθρώπους στα κιόσκια με τα εκατοντάδες βιβλία.

Σύντομη στάση έγινε, βέβαια, στα περίπτερα 28 και 29 όπου βρίσκονται οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή». Στη συνέχεια ο Γ. Πρωτούλης και ο Ν. Σοφιανός παρευρέθηκαν στην εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Διαμάντια στην υπηρεσία της επανάστασης», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βιβλίου.

Να διεκδικήσουμε κρατική χρηματοδότηση για το Πεδίον του Αρεως

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Γ. Πρωτούλης σε δήλωσή του επεσήμανε:

«Είμαστε σήμερα στο Πεδίον του Αρεως, στην έναρξη του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου, για να ευχηθούμε να έχει επιτυχία, να περάσουν πολλές οικογένειες, παρά τις δυσκολίες και την ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, να έρθουν εδώ με τα παιδιά τους να ταξιδέψουν στον όμορφο κόσμο του βιβλίου, να προμηθευτούν το καλό και ποιοτικό βιβλίο που έχει πολύ μεγάλη σημασία στις μέρες μας.

Επειδή είμαστε στο Πεδίον του Αρεως, νομίζω καλό είναι να αναφερθούμε και στην ανάγκη να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το επόμενο διάστημα επαρκή, σταθερή, κρατική χρηματοδότηση για τη συντήρηση του πάρκου, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, για την καθαριότητα, για τη φύλαξη, την προστασία, την αναβάθμιση, τη λειτουργία αυτού του χώρου. Αυτά είναι που χρειάζεται το Πεδίον του Αρεως, και όχι βέβαια αυτά που κάνει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, που στον πρώτο καύσωνα κλείνει τα πάρκα, όπως έκανε με το Πεδίον του Αρεως, ομολογώντας την επιλεκτική ανικανότητά τους να προφυλάξουν και τους ελάχιστους χώρους πρασίνου που υπάρχουν στην Αττική».

Είναι ανάγκη να στηριχθεί το βιβλίο

Ο Ν. Σοφιανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οταν η ιστορική στοά του βιβλίου στην Αθήνα μετατρέπεται σε χώρο μεσογειακής διατροφής… Οταν η ιστορική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας είναι εξορισμένη σε μια γωνιά της πόλης, χωρίς δραστηριότητες… Τότε καταλαβαίνουμε την αξία τού να στηριχτεί από τον δήμο της Αθήνας το βιβλίο.

Στηρίζουμε σταθερά τις πρωτοβουλίες στο Δημοτικό Συμβούλιο, του συνδέσμου εκδοτών, το bazaar και την Εκθεση Βιβλίου. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει μια διευρυμένη συνεργασία του δήμου της Αθήνας με τους εκδότες και τους βιβλιοπώλες στην πόλη, για να στηριχθεί το βιβλίο, για να πολλαπλασιαστούν οι αναγνώστες του, ιδιαίτερα στη νεολαία».