Skip to content

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής| Γ. Πρωτούλης: Η επόμενη καταστροφή είναι μπροστά όσο ακολουθείται η ίδια εγκληματική πολιτική

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που έγινε την Παρασκευή 30 Αυγούστου στη Γλυφάδα η διοίκηση Χαρδαλιά απέρριψε το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης «το ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική, για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων και την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος για το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου».

Αποκορύφωμα της προκλητικής στάσης της Περιφερειακής Αρχής ήταν η άρνηση να δοθεί ο λόγος στον Γιώργο Ηλία, πρόεδρο της Κοινότητας Βαρνάβα, που παρευρέθηκε για να μεταφέρει προβλήματα των πυρόπληκτων περιοχών όπως και τα αιτήματά για ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Αρχικά ως μια από τις δικαιολογίες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ότι αυτά συζητήθηκαν στη σύσκεψη-φιέστα που έστησε η κυβέρνηση πάνω στα καμμένα, ενώ στη συνέχεια η διοίκηση παρέπεμψε στη συνεδρίαση Λογοδοσίας την επόμενη Πέμπτη.

Βέβαια, όπως σημείωσαν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το ζήτημα επείγει, ενώ η διαδικασία της Λογοδοσίας υπολείπεται της τακτικής συνεδρίασης. Πιο συγκεκριμένα, τα παραπάνω κατήγγειλε, παίρνοντας τον λόγο ο Γιάννης Πρωτούλης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, καλώντας να τεθεί σε ψηφοφορία αν θα διεξαχθεί η συζήτηση και να μην κρύβεται η Περιφερειακή Αρχή πίσω από τη δυνατότητα ο πρόεδρος και ο περιφερειάρχης να επιλέγουν τα θέματα. Τόνισε πως είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι σε 31 θέματα δεν χωράει το συγκεκριμένο θέμα, ενώ κατέρριψε τον αρχικό ισχυρισμό ότι τα θέματα δήθεν αφορούν την περιοχή που διεξάγεται η συνεδρίαση. Επισήμανε πως 20 μέρες μετά από μια τεράστια καταστροφή, με δύο νεκρούς, 110 χιλιάδες στρέμματα καμένα και με κατεστραμμένα σπίτια, το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει άμεση σχέση και ζήτησε να γίνει συζήτηση για να παρθούν μέτρα για «να προλάβουμε και την επόμενη που είναι μπροστά και με μαθηματική ακρίβεια θα έρθει όσο ακολουθείται η ίδια εγκληματική πολιτική», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην παρέμβασή του για το θέμα της έγκρισης των αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Β’ Τριμήνου 2024 της Περιφέρειας Αττικής, ο Γ. Πρωτούλης, αφού παρουσίασε τα ποσά που έχουν δοθεί για τις δαπάνες πολιτικής σχεδίασης έκτακτων αναγκών, τόνισε ότι πρέπει κάποια στιγμή να συζητηθεί και να κριθεί η αποτελεσματικότητα αυτής της πολιτικής «που εκχωρεί ολόκληρες υπηρεσίες, κρίσιμους τομείς σε ιδιώτες, εργολάβους, κάθε είδους κερδοσκόπους». Ανέδειξε ότι μέσα σε 5 χρόνια «κάηκε η μισή Αττική» και πως η Περιφέρεια δεν έχει ούτε μία υδροφόρα δική της, αλλά ούτε και έναν οδηγό υδροφόρας. Πρόσθεσε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί «ότι είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα» και για αυτό ζητά «να γίνει ουσιαστική συζήτηση για όλη αυτήν την πολιτική που μόνο καταστροφή έχει και κανένα απολύτως αποτέλεσμα».

Τέλος, εξέφρασε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής είναι διατιθεμένη να συζητήσει για την Πολιτική Προστασία και πολύ περισσότερο για το πού και σε ποιον πρέπει να ανήκει η δασοπυρόσβεση και τη στελέχωση των υποστελεχωμένων δασικών υπηρεσιών, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος ο «ο λαός πρέπει να τα επιβάλλει» όλα αυτά με την πάλη του.