Skip to content

Ν.Χρονοπούλου: Με ψήφο στο ΚΚΕ στέλνουμε μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα και παλεύουμε για τη ζωή που πραγματικά έχουμε ανάγκη

Σε δήλωση της με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα «bonus παραγωγικότητας» και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, η Ν. Χρονοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίων και περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, αναφέρει:

«Στις 9 Ιούνη με την ψήφο μας καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των κομμάτων που έχουν ευαγγέλιο την πολιτική της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ- Νέα Αριστερά – Ελ. Λύση. Καταδικάζουμε τη μνημονιακή πολιτική, την πολιτική της ακρίβειας και της φοροληστείας, των πετσοκομμένων μισθών, της κατάργηση του δώρου Πάσχα.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα “bonus παραγωγικότητας” αποτελούν εμπαιγμό. Όχι μόνο μιλάμε για ψίχουλα μπροστά σε όλα αυτά που μας χρωστάν, αλλά ανοίγουν διάπλατα το δρόμο σε νέες περικοπές κατά τα όρια των “δημοσιονομικών αντοχών”, αφού το μισθολόγιο των υπαλλήλων θα καθορίζεται από τους διευθυντές σε προσωπική βάση. Με αντίτιμο αυτά τα ψίχουλα των 30 και 60 ευρώ τον μηνά επιδιώκουν να κάνουν τους εργαζόμενους στο δημόσιο ένθερμους συμμέτοχους στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής που χτυπάει τα δικαιώματα του λαού σε Υγεία, παιδεία, πολιτική προστασία και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες.

Στις 9 Ιούνη μας δίνεται ευκαιρία με την ψήφο στο ΚΚΕ να μπούμε “σφήνα” στα σχέδια τους, να στείλουμε μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης επιστροφής του 13ου και 14ου μισθού μας, του δώρου Πάσχα που μας έχουν κλέψει. Να στείλουμε μήνυμα ελπίδας και αγώνα ότι ο λαός της Ελλάδας δεν συμβιβάζεται με τα ψίχουλα και παλεύει για τη ζωή που πραγματικά έχει ανάγκη στον 21ο αιώνα».