Skip to content

Η ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη στη συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιστέρι

Ο Γ. Πρωτούλης ξεκινώντας τον χαιρετισμό του ανέφερε: «Τις δύσκολες μέρες της πανδημίας, με τα εμπορευματοποιημένα συστήματα υγείας σε όλες τις πρωτεύουσες των μεγάλων καπιταλιστικών κρατών να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι, μέσα σε πρωτοφανείς εικόνες που δημιουργούσαν τρόμο και γονάτιζαν από τον φόβο, όταν όλοι οι εκλεγμένοι των αστικών κομμάτων και των παρατάξεών τους μας έλεγαν να κλείσουμε τα στόματα κάτω από τις μάσκες, να δοξάζουμε τον Μητσοτάκη και το Πατούλη που σώζουν την Ελλάδα σαν τον Μωυσή, υπήρξαν αγωνιστές κομμουνιστές επιστήμονες που αψήφησαν τις απαγορεύσεις, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και βγήκαν συμβολικά, οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη γιατροί, μπροστά στο υπουργείο υγείας, απέναντι στην κυβέρνηση για να φροντοφωνάξουν, κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, να απαιτήσουν τη στελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές μεγαθήρια της Υγείας που εμπορεύονταν τον θάνατο, για να κρατηθεί όρθιος ο λαός μας.

Δεν λούφαξαν, δεν κοίταξαν τη δουλειά τους, την αρμοδιότητά τους.

Μέσα σε αυτούς τους 9 αγωνιστές γιατρούς ήταν ο σύντροφος Γιώργος Σιδέρης.

Τέτοιους αγωνιστές θέλουμε με τεράστια πείρα στην προσφορά στον άνθρωπο, πρώτος ξανά στη Θεσσαλία, μαζί με εκατοντάδες που βρίσκονται και κοσμούν τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και όχι με δέκα κάμερες και 20 σκηνοθέτες όπως πάνε οι αρχηγοί του tiktok και κρατάνε το φτυάρι όσο κρατάει το βίντεο.

Θέλουμε έμπειρους αγωνιστές στην ανάπτυξη δράσης και αγώνων που ξέρουν να παλεύουν και ξέρουν να νικάνε και όχι εντολοδόχους του Μητσοτάκη όπως ανακοίνωσε χθες την επιθυμία του να είναι οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τις κυβερνητικές στοχεύσεις».

Οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων, είναι τοποτηρητές της αντιλαϊκής πολιτικής

Αναφερόμενος στους υποψήφιους των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τους εκλεγμένους τους σε δήμους και περιφέρειες, υπογράμμισε ότι «αυτοί είναι οι “τοποτηρητές” της κυρίαρχης πολιτικής, και το μυαλό το έχουν στο να ελέγξουν την υλοποίηση σε δήμους και περιφέρειες της βάρβαρης πολιτικής τους, τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο όλοι μαζί το στηρίζουν! Είναι ένα ακόμα δάνειο για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους το οποίο θα πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας πανάκριβα. Ήδη το πληρώνουμε με αίμα. Με 28 νεκρούς από τις πυρκαγιές και 15 νεκρούς από τις πλημμύρες μέσα σε ένα καλοκαίρι!».

Ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους ΟΤΑ, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, τονίζοντας ότι: «Συμπληρώνουν αυτές τις μέρες το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο για να κλείσουν και το στόμα όποιου δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις, με νέο νόμο για την τοπική διοίκηση. Καταργούνται και οι ελάχιστες επιτροπές που συμμετείχε η αντιπολίτευση και αποκαλύπτονταν τα σχέδια τους ή ακόμα και με την κινητοποίηση των κατοίκων ακύρωναν αντιλαϊκές αποφάσεις.

Γίνονται όργανα όπου την απόλυτη πλειοψηφία έχει ο περιφερειάρχης. Καταργείται ακόμα και το δικαίωμα να φέρνει η αντιπολίτευση ψηφίσματα ή και θέματα εκτός από αυτά που αποφασίζει η διοίκηση. Πλήρη ευθυγράμμιση δηλαδή στη στήριξη των κερδών και των επιχειρηματικών ομίλων η οποία θα γίνει πατώντας επί πτωμάτων κυριολεκτικά και κλείνοντας στόματα.

Δεκάδες αντιλαϊκοί νόμοι είναι στα σκαριά ώστε να ρέει “ζεστό” χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο, νόμοι που αποτυπώνονται και σε τοπικό επίπεδο: Από το ξεχείλωμα των ωραρίων με τις ευλογίες δημάρχων και περιφερειαρχών μέχρι τις ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά από υπηρεσίες που πρωτοστατούν οι εκλεγμένοι των άλλων κομμάτων».

Δύο αντίθετες πολιτικές στον β’ γύρο

Καταλήγοντας, επισήμανε: «Οι εργαζόμενοι έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε υποψηφίους που προσκυνούν την παραπάνω πολιτική, που την έχουν υπηρετήσει ήδη από άλλες θέσεις, που δεσμεύονται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, και στους υποψηφίους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που είναι γνωστοί για τις μάχες που δίνουν σε κάθε μετερίζι, τόσο στους χώρους δουλειάς όσο και στις γειτονιές.

Αυτές οι δύο αντίθετες πολιτικές έχει συμφέρον ο λαός μας να βρεθούν αντιμέτωπες και την Κυριακή στις 15 Οκτώβρη, στον δεύτερο γύρο!

Για να προβληθούν ακόμα πιο επιθετικά τα σύγχρονα δικαιώματα, αυτά που μπορεί σήμερα να απολαμβάνει ο λαός και του τα στερεί η θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Να δυναμώσουν η οργάνωση και η συλλογική διεκδίκηση για όλα τα παραπάνω, κόντρα στη συναίνεση που απολαμβάνει η κυβέρνηση από τα άλλα κόμματα του συστήματος και εκφράζεται και στην τοπική διοίκηση, με τους κοινούς υποψηφίους, τις “μεταγραφές” και τις ανταλλαγές στελεχών μεταξύ τους.

Τώρα είναι η ώρα για να κάνουν το βήμα, να προσεγγίσουν το ΚΚΕ και όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, όσοι έχουν αναφορές στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, μπορούν να δουν πιο καθαρά ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ ή την όποια άλλη εκδοχή του.

Μπορούν, όμως, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να συμβάλουν στην οργάνωση της αντεπίθεσης, στην ανάπτυξη της πάλης για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, ενάντια στην εγκληματική πολιτική κυβερνήσεων και κεφαλαίου».

Δείτε περισσότερα για τη συγκέντρωση εδώ