Skip to content

Συνέντευξη του Γιάννη Πρωτούλη στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM

Η Αττική έχει μνήμη, σε πολλές περιοχές, αγωνιστές κομμουνιστές δήμαρχοι μαζί με τον λαό, έδωσαν μεγάλες μάχες για να βγουν οι άνθρωποι από τις παραγκουπόλεις, έκαναν σημαντικά έργα για να βγει ο λαός από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, για να φτιάξουν πόλεις στολίδια. Οι κομμουνιστές δήμαρχοι τα λατομεία τα μετέτρεψαν σε κέντρα πολιτισμού, σε αντίθεση με τη σημερινή κατάσταση στην Περιφέρεια, όπου τα λατομεία προορίζονται για χωματερές. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πρωτούλης υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» το απόγευμα της Δευτέρας 2 Οκτώβρη.

Υπενθύμισε ότι σήμερα αποδεικνύεται πως οι κρίσιμες υποδομές της Αττικής είναι σε κακό χάλι, εξαιτίας του πολιτικού προσανατολισμού κυβέρνησης, περιφερειών και δήμων, που δεν έχουν στην προτεραιότητά τους τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία των κατοίκων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής είχε καταθέσει από το 2019 συγκεκριμένες προτάσεις και στη σημερινή περιφερειακή αρχή του κ. Πατούλη και στην προηγούμενη της κ. Δούρου, για τη θωράκιση του λεκανοπεδίου απέναντι στις φυσικές καταστροφές και δεν έχει γίνει τίποτα.

Οπως τόνισε, «πρέπει ν’ αλλάξει ο προσανατολισμός, ν’ αλλάξει η πολιτική που διοχετεύει εκατομμύρια στις τσέπες λίγων και να φτιάξουμε τις πόλεις μας, να μην είναι επικίνδυνες και να είναι λειτουργικές» επισήμανε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε δεν είναι δυνατόν να δίνεται το 47% του προϋπολογισμού της περιφέρειας σε αστικές αναπλάσεις και πράσινους περιπάτους δίνοντας εκατομμύρια στις εταιρείες της «πράσινης» ανάπτυξης και να μην δίνονται χρήματα για αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, αντισεισμικούς ελέγχους σε σχολεία, να μην υπάρχει καμία δημόσια δομή για ηλικιωμένους. Μάλιστα, οι κοινωνικοί λειτουργοί της Περιφέρειας, τόνισε είναι μόλις 37 για να ελέγξουν πάνω από 1.700 ιδιωτικές δομές που λειτουργούν σήμερα.

Αναφέρθηκε ακόμα στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ από το 2012 έκανε ερωτήσεις στη Βουλή για την κατάστασή του, γιατί δεν είχε συντηρηθεί από το 2004 ενώ υπογράμμισε και τους κινδύνους που ελλοχεύει η άθλια κατάσταση του Κηφισού.