Skip to content

Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Νίκαια

 

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι

Ανταμώνουμε ξανά στην Κοκκινιά των λαϊκών αγώνων, των θυσιών και της μνήμης για να στείλουμε μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Στην κάλπη της Κυριακής μπορεί να γίνει η έκπληξη και πολλά κόκκινα γαρύφαλλα να ανθίσουν με την ανάδειξη περισσότερων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων παντού σε όλη την Ελλάδα. Με την εκλογή κομμουνιστών δημάρχων που θα υπερασπίζονται το δίκιο του λαού, όπως ο Κώστας Πελετίδης στην Πάτρα.

Και η Κοκκινιά, η Νίκαια και ο Ρέντης, μπορούν πραγματικά να κάνουν την έκπληξη και να εκλέξουν κομμουνιστή δήμαρχο τον Παναγιώτη Κατηφέ και να ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά τα ποσοστά της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη.

Φίλες και φίλοι

Το μήνυμα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει. Κανείς δεν μπορεί να το διαβάσει αλλιώς. Εκφράζει ατόφια τη δυσαρέσκεια των εργατικών λαϊκών ανθρώπων, απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία στις πρώτες 100 μέρες της δεύτερης θητείας – 1000 του φάνηκαν του Μητσοτάκη – γράφει ασταμάτητα το αντιλαϊκό κοντέρ της.

Το ίδιο όμως, γράφει και η πείρα του λαού σαν να έχει ζήσει 1000 εφιαλτικές μέρες. Γιατί πράγματι, μαζεύτηκαν τόσα πολλά, που ακόμα κι ολόκληρη η λάσπη της Θεσσαλίας, δεν μπορεί να τα σκεπάσει. Μαζεύτηκαν πολλά, που μαρτυρούν πως η ζωή, οι ανάγκες του λαού, θυσιάζονται για τα κέρδη των λίγων, των ληστών – καπιταλιστών.

Από όπου κι αν το πιάσεις στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγεις. Γι αυτό τώρα ήρθε η ώρα να πούμε φτάνει πια, δεν πάει άλλο! Ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις κάλπες την Κυριακή!

Φίλες και φίλοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ, θυμήθηκε ξαφνικά ότι έχουμε εκλογές και ομολογεί τους στόχους της. Θέλει να τρέξει πιο αποφασιστικά το αντιλαϊκό της πρόγραμμα με νέα στηρίγματα στους δήμους και τις περιφέρειες που θα τους έχει του χεριού της.

Το λένε άλλωστε όλα τα κυβερνητικά στελέχη με πρώτο και καλύτερο τον κ. Μητσοτάκη. Θέλουν περιφερειάρχες και δημάρχους που θα παίξουν υποστηρικτικό ρόλο στις κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης. Περιφερειάρχες και δημάρχους με τους οποίους θα μπορούν – λένε – να συνεννοηθούν και οι οποίοι θα συμμερίζονται το φιλομονοπωλιακό αναπτυξιακό τους πρόγραμμα.

Περιφερειάρχες και δημάρχους οι οποίοι θα συμμερίζονται και θα υπηρετούν τις προτεραιότητες του Ταμείου Ανάκαμψης. Ενός Ταμείου, που μπουκώνει με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους. Με ματωμένα πλεονάσματα για την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, που θα πληρώνει όμως ο ίδιος ο λαός με νέους φόρους και χαράτσια, με νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, με μεγαλύτερη εκμετάλλευση.

Όλοι αυτοί, θα συμμερίζονται και θα υπηρετούν χωρίς καθυστερήσεις τις «πράσινες μπίζνες», και όπως αυτές προχωρούν σε κάθε περιοχή. Θα συμμερίζονται και θα υπηρετούν ενιαία την πολιτική που θεωρεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής κόστος και πνίγει, καίει, ισοπεδώνει ολόκληρες περιοχές, ανθρώπινες ζωές και θα φέρνει το νέο έγκλημα μετά το άλλο. Θα συμμερίζονται και θα υπηρετούν με τον πιο χυδαίο τρόπο τη μετατροπή της χώρας μας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Τέτοιους δημάρχους και περιφερειάρχες θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ…

Και τέτοιους είχε βέβαια, όχι μόνο τους καθαρά δικούς της, αλλά και εκεί που και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έβαζαν πλάτη στο να υλοποιηθούν οι “κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης”, όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν και τώρα. Τέτοιους έχουν ανάγκη οι μεγαλοεπιχειρηματίες για τα σχέδιά τους και τους βρίσκουν σε όλα τα ψηφοδέλτια: Και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Εμείς όμως συμμεριζόμαστε τις αγωνίες και τους πόθους του εργάτη, του άνεργου, του αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία και επιστήμονα που ζει εδώ σ’ αυτές τις γειτονιές του Πειραιά. Που αν τους ρωτήσεις τι χρειάζονται για να ζήσουν ανθρώπινα, εδώ στη γειτονιά τους, σού απαντάνε:

Μια σταθερή δουλειά, με έναν αξιοπρεπή μισθό, ελεύθερους χώρους αναψυχής για το λαό, σύγχρονα σχολεία και παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά του, υπηρεσίες δημόσιας υγείας, πολιτισμό, αθλητισμό για τον ίδιο και την οικογένεια του και ένα σωρό άλλα…

Όλα αυτά, όμως, θα τα βρει μόνο στις θέσεις και τις διεκδικήσεις των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ. Γιατί εμείς έχουμε για θέσεις μας τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Κι εσείς, εδώ στην Κοκκινιά ξέρετε πολύ καλά, πως όλα αυτά για εμάς δεν είναι μόνο όμορφα λόγια, αλλά διαχρονικός, αταλάντευτος, ανυποχώρητος αγώνας, μαζί με το λαό και το κίνημά του, για να τα κατακτήσουμε. Το ξέρετε, γιατί ξέρετε τι σημαίνει μια πόλη να έχει μια αγωνιστική δημοτική αρχή και κομμουνιστή δήμαρχο.

Έτσι είναι. Αυτοί είμαστε. Και ειδικά εδώ στη Νίκαια, γνωρίζουν οι παλιοί και μαθαίνουν οι νεώτεροι, ότι οι κομμουνιστές μαζί με άλλους αγωνιστές, μπήκαν μπροστά για να γίνουν σχολεία, παιδικοί σταθμοί, πλατείες, δρόμοι…

Όπως επίσης γνωρίζουν, και οι παλιοί και οι νέοι, πως οι κομμουνιστές εδώ στην Κοκκινιά κρατήσανε ψηλά την αγωνιστική κληρονομιά που τους άφησαν οι παλιότεροι. Πως αγωνιστές που ένιωθαν προοδευτικοί, αριστεροί, δεν έκαναν βήμα πίσω, κράτησαν ψηλά τη σημαία της αλήθειας και του δίκιου, φύλαξαν καλά τις αξίες και τα ιδανικά του αγώνα και δεν τα μαγάρισαν.

Το ίδιο πρέπει να κάνουν και τώρα, όσοι και όσες νιώθουν αριστεροί. Όλοι όσοι και όσες βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια, πως ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει πλέον κόψει κάθε δεσμό με ό,τι θυμίζει αριστερά, εργατικό – λαϊκό κίνημα. Άλλη μια απόδειξη, η εκλογή Κασσελάκη, ότι αυτό το κόμμα έχει πια ολοκληρώσει την πορεία πλήρους ενσωμάτωσής του σε αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα. Μια πορεία που στήριξαν, ανέχθηκαν και κάποιοι από όσους, σήμερα εμφανίζονται ως δήθεν θεματοφύλακες του «αριστερού» χαρακτήρα του.

Γι αυτό λοιπόν, λέμε σε όλους όσοι προβληματίζονται για το αν θα αποτελούν ή όχι πια μέρος αυτής της πορείας, οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της άλλης Κυριακής, είναι μια ακόμα ευκαιρία να ακολουθήσετε το παράδειγμα πολλών που προηγήθηκαν, οι οποίοι εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν τη συμπόρευση με το ΚΚΕ και δεν το μετάνιωσαν. Δεν ένιωσαν ούτε στιγμή προδομένοι και σήμερα αρκετοί από αυτούς βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ελάτε να βαδίσουμε μαζί, ενωμένοι τον δρόμο της τιμής και του αγώνα. Γιατί απέναντι στους κάθε λογής Μεσσίες – διάττοντες αστέρες του ευρωατλαντισμού, εμείς επιμένουμε και κάνουμε πράξη το “μόνο ο λαός σώζει τον λαό”, με οργάνωση, συλλογική δράση, αλληλεγγύη και με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ!

Για να μην μπορεί να πανηγυρίζει κανένας Μητσοτάκης την άλλη Κυριακή ότι ο χάρτης βάφτηκε μπλε, το λέμε καθαρά! Θέλουμε και επιδιώκουμε να του κοπεί το γέλιο. Κι αυτό εδώ στην Κοκκινιά και στο Ρέντη με έναν τρόπο μπορεί να γίνει: Με την εκλογή αγωνιστή δημάρχου.

Γιατί το ΚΚΕ είναι σήμερα ο μοναδικός πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης της ΝΔ και δεν περιμέναμε βέβαια τον Άδωνη Γεωργιάδη να μας το πει, μετά το αντεργατικό τερατούργημα που έφερε στη βουλή.

Όπως, λοιπόν, η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να εκλέξει τα στηρίγματά της στους δήμους και στις περιφέρειες, έτσι και ο λαός πρέπει να έχει τα δικά του γερά στηρίγματα. Κι αυτά είναι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ!

Φίλες και φίλοι

συντρόφισσες και σύντροφοι

Παντού σε όλη την Ελλάδα οι συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ έχουν το ίδιο όνομα: Είναι η Λαϊκή Συσπείρωση, με σήμα το γνωστό κόκκινο γαρύφαλλο του αγώνα, του δίκιου και της ελπίδας.

Αλλά το σημαντικότερο κοινό σημείο των συνδυασμών μας δεν είναι το όνομα, είναι το κοινό όραμά μας για το τι αξίζει στο λαό μας. Για περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους που θα αγωνίζονται στο πλάι του λαού και θα είναι δίπλα στις διεκδικήσεις του.

Είναι το κοινό όραμα για δημάρχους αγωνιστές που θα παλεύουν για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Είναι η πεποίθηση ότι ο λαός μας με τον αγώνα του θα επιβάλλει το δίκιο του και θα δημιουργήσει όμορφες πόλεις που θα έχουν ως προτεραιότητα το συμφέρον της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας και όχι τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του μόχθου του λαού.

Ελάτε να τα καταφέρουμε και στην Νίκαια και στον Ρέντη: Με την εκλογή κομμουνιστή δημάρχου του Παναγιώτη Κατηφέ! Με την εκτόξευση των ποσοστών στην Περιφέρεια με τον Γιάννη τον Πρωτούλη.