Skip to content

Περιοδεία του Γιάννη Πρωτούλη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Το Γενικό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το μεγαλύτερο της χώρας επισκέφτηκε ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μαζί του μεταξύ άλλων ήταν ο Ηλίας Σιώρας νυν περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος στο Κεντρικό Τομέα, η Δήμητρα Σταματέλου υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο Πειραιά, η Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Περιστερίου και η Τατιάνα Ευαγγελοπούλου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθήνας.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συνομίλησε με τους γιατρούς, το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Οι υποψήφιοι ανέδειξαν πως το ζήτημα της υγείας, όπως και άλλα ζωτικά θέματα για το λαό, δεν κυριαρχεί στη συζήτηση μπροστά στις εκλογές.

Οχι τυχαία βέβαια, αφού η κυρίαρχη πολιτική την οποία υπηρετούν όλα τα άλλα κόμματα είναι η βασική αίτια που το δημόσιο σύστημα υγείας ασφυκτιά. Ταυτόχρονα με το ξέσπασμα της πανδημίας κατέρρευσαν οι μύθοι περί αρμονικής συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των οφελών λειτουργίας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια κ.ά.

Ωστόσο επισημάνθηκε πως τρέχουν σχεδιασμοί που αφορούν την περαιτέρω απαξίωση των παροχών υγείας, την υποστελέχωση και υποβάθμιση απαραίτητων τμημάτων ακριβώς για να ανοίξει ακόμη πιο διάπλατα η πόρτα στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συζήτηση για το πέρασμα δομών υγείας στις περιφέρειες που σε αντιστοιχία και με άλλες απαραίτητες υπηρεσίες και υποδομές θα αποψιλωθούν και μια σειρά τομείς θα εκχωρηθούν σε ιδιώτες και εργολάβους.

Με αυτό το φόντο αποκαλυπτική ήταν η στάση των άλλων παρατάξεων και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως στο ψήφισμα για την ανάγκη δημιουργίας Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική που δεν δέχτηκαν να μπει το να είναι «αποκλειστικά δημόσιο».

Ο Γ. Πρωτούλης τόνισε ότι «κόντρα σε αυτή την πολιτική που μας έφτασε ως εδώ και στο σύστημα υγείας βρίσκεται το ΚΚΕ, η “Λαϊκή Συσπείρωση” και οι υποψήφιοί της.

Ανάμεσά τους και πολλοί αγωνιστές γιατροί και υγειονομικοί που βγήκαν μπροστά και για διαλαληθεί πως και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή όταν οι εκλεγμένοι των αστικών κομμάτων και των παρατάξεων έλεγαν να κλείσουμε τα στόματα.

Είναι και σήμερα στην πρώτη γραμμή για την στελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, για την ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Δίνουν όλες τους τις δυνάμεις μέσα από τη προσφορά τους στα νοσοκομεία αλλά και στις πρωτοβουλίες λαϊκής αλληλεγγύης όπως οι γιατροί που βρέθηκαν με τα μέλη σωματείων και συνδικάτων για να βοηθήσουν έμπρακτα τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Τέτοιοι άνθρωποι είναι στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και θέλουμε περισσότερους να εκλεγούν για να έχει ο λαός παραπάνω στηρίγματα στο αγώνα για τη ζωή που του αξίζει. Αλλά και στο β΄ γύρο να αντιπαραθέσουμε το πραγματικά διαφορετικό, τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” απέναντι στην κοινή πολιτική όλων των άλλων που εμπεριέχει και τα εμπορευματοποιημένα συστήματα υγείας».