Skip to content

Περιοδεία του Γ.Πρωτούλη στην Νίκαια με τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη Παναγιώτη Κατηφέ

Στη Νίκαια βρέθηκε, το πρωί της Τρίτης, ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όπου και περιηγήθηκε στην αγορά της πόλης, συνομιλώντας με κατοίκους, επαγγελματίες και εργαζόμενους.

Μαζί του ήταν ο Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Πειραιά, Στέλιος Μπενετάτος και Κυριακή Χαραλαμπίδου, καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Θερμή ήταν η υποδοχή, με ευχές από τον κόσμο για επιτυχία και καλά αποτελέσματα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο και Περιφέρεια.

«Δεν πάει η κατάσταση, τα πράγματα είναι δύσκολα, έχουμε προδοθεί πολλές φορές από διάφορους που αλλά μας λέγανε και άλλα κάνανε», ήταν μερικά από τα λόγια που είπαν κάτοικοι στη συζήτηση με το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Πολλές ήταν και οι αναφορές στα εμπόδια και την εγκατάλειψη που επικρατεί αναγκάζοντας τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Όπως διαπιστώθηκε εξάλλου και κατά την περιοδεία, η κίνηση ήταν ελάχιστη, πολλά καταστήματα ήταν κλειστά, φτάνοντας μάλιστα, στην περιοχή γύρω από το σταθμό του Μετρό, περίπου τα 70 σε αριθμό.

Όπως ανέδειξε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πρωτούλης, «δεν είναι τυχαία η εμπιστοσύνη που έχει ο κόσμος στους κομμουνιστές, τους αγωνιστές εκλεγμένους με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” διότι ξέρουν ότι δεν θα τον “κρεμάσουν”, ότι ήταν και θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα στο πλάι του. Για να δυναμώσει η διεκδίκηση, να έρθουν στο προσκήνιο οι λαϊκές ανάγκες ως τον μόνο δρόμο για να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελος των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών και της νεολαίας».

Στάθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί πίστα και ο νυν δήμαρχος Νίκαιας και υποψήφιος περιφερειάρχης, Γ. Ιωακειμίδης, αφήνοντας στη μοίρα τους τις λαϊκές οικογένειες και μεριμνώντας μονάχα για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής.

«Η εγκατάλειψη και η επιλεκτική αδιαφορία πρέπει να πάρουν την απάντησή τους στις εκλογές με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Π. Κατηφές στάθηκε στην εκκωφαντική απουσία της δημοτικής αρχής από τη διεκδίκηση μέτρων και έργων που αφορούν τους κατοίκους και τη λαϊκή οικογένεια του δήμου.

«Ο Ρέντης δεν υπάρχει ούτε ένας χειμώνας που να μην πλημμυρίσει και όχι μόνο στο ύψος του Κηφισού, αλλά κυρίως στο κέντρο της πόλης που είναι και ο κύριος οικιστικός ιστός, με τη διοίκηση του δήμου απλά να μοιράζει σακιά με άμμο για να μην πλημμυρίσουν σπίτια», ανέφερε.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις που χρωστάνε από δημοτικά τέλη στον δήμο έχουν μπει στις 120 δόσεις, ενώ τα μικρομάγαζα για 300 ευρώ χρέος χάνουν τη φορολογική ενημερότητα. Σε αυτή την κατάσταση πρόσθεσε ότι 10,7 εκατομμύρια ευρώ λαμβάνει ο δήμος από το κράτος ως τακτική επιχορήγηση ενώ 20 εκατομμύρια είναι το κόστος μισθοδοσίας. Ακόμη πως από 19,4 εκατομμύρια που είναι τα «ιδία έσοδα» του δήμου τα 15 εκατομμύρια είναι δημοτικά τέλη, ενώ 1 στους 3 εργαζόμενους του δήμου είναι χωρίς μόνιμη εργασιακή σχέση. Ταυτόχρονα έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες μια σειρά χώροι με αντάλλαγμα τη συντήρησή τους.

«Αυτά και άλλα πολλά είναι τα αποτελέσματα της “πετυχημένης” δημοτικής αρχής και επειδή ο λαός δεν έχει ανάγκη “μια από τα ίδια” ούτε στον δήμο, ούτε στην Περιφέρεια, να στηρίξει την “Λαϊκή Συσπείρωση” και στα δύο», τόνισε.

Ο Γ. Πρωτούλης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νίκαια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε σήμερα στη Νίκαια κλιμάκιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” μαζί με τον Παναγιώτη Κατηφέ, υποψήφιο δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη, τον Στέλιο Μπενετάτο, την Κυριακή Χαραλαμπίδου, άλλους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, συντρόφους μας και ακούσαμε τα τεράστια προβλήματα που έχουν οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι αλλά και οι μαγαζάτορες.

Πραγματικά η κατάσταση είναι στο μη παρέκει. Παρότι θεωρούσε κάποιος ότι το Μετρό θα αναβάθμιζε την περιοχή, εντούτοις δεν υπάρχει πολιτική που στηρίζει τους πολλούς, αλλά πολιτική που στηρίζει τους λίγους και τα κέρδη των λίγων. Υπάρχει η εικόνα που βλέπουμε όλοι αυτή τη στιγμή. Στον πιο κεντρικό δρόμο της Νίκαιας 72 μαγαζιά κλειστά, αλλά και τα υπόλοιπα μαγαζιά σε πλήρη εγκατάλειψη, με δρόμους και μια ολόκληρη περιοχή στην υποβάθμιση.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Νίκαια, η εργατογειτονιά, η φτωχογειτονιά, η ανταρτομάνα Νίκαια που κλείνει 100 χρόνια ζωής από την ίδρυσή της, έχει έρθει η ώρα να βγάλει κομμουνιστή δήμαρχο, τον Παναγιώτη Κατηφέ, να δώσει πολύ μεγάλη δύναμη στη “Λαϊκή Συσπείρωση” στην Περιφέρεια Αττικής».