Skip to content

Ενισχύουμε τον πραγματικό αντίπαλο της εγκληματικής πολιτικής – Ρίχνουμε τα κόκκινα γαρύφαλλα του αγώνα και της ελπίδας. Άρθρο του Γιώργου Τάτση στην εφημερίδα Kontra

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Οκτώβρη είναι μια κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση. Κόντρα στον σκόπιμο αποπροσανατολισμό και τη «σιγή ασυρμάτου» ο λαός μας να πάει στις κάλπες κάνοντας κριτήριο ψήφου το σύνολο της ζωής του. Με την ψήφο μας καθορίζεται αν την επόμενη μέρα στους Δήμους και στις Περιφέρειες θα έχουμε εκλεγμένους, που θα είναι σύμμαχοι στον αγώνα του λαού μας ή θα είναι απέναντί του. Ο λαός δεν έχει ανάγκη από δημοτικές και περιφερειακές αρχές που θα είναι χειροκροτητές της Κυβέρνησης, της ΕΕ και θα υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική. Άλλωστε, τέτοιους γνώρισε πολλούς.

 

Την ημέρα των εκλογών η επιδίωξη της ΝΔ είναι ο χάρτης να βαφτεί με το κυβερνητικό μπλε, ώστε να το αξιοποιήσει για να συνεχίσει ακόμα πιο επιθετικά την αντιλαϊκή πολιτική, με το σιγοντάρισμα πάντα της «υπεύθυνης» αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Κάθε φορά που ο λαός μας δάκρυσε, βιώνοντας τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής, από πίσω βρίσκεται πάντα η ίδια αιτία: το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων και ενός κράτους που θεωρεί κόστος τα μέτρα προστασίας της ζωής του λαού. Αυτή την πολιτική θα ακολουθήσουν στην Περιφέρεια Αττικής όσες δυνάμεις ασπάζονται τους στόχους του Tαμείου Aνάκαμψης, συνεχίζοντας τη φοροληστεία του λαού και βάζοντας τη ζωή του στο ζύγι του κόστους- οφέλους, ώστε να συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται οι μπίζνες επιχειρηματικών ομίλων που καμία σχέση δεν έχουν με τις λαϊκές ανάγκες.

 

Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια της Αττικής, αποτελεί γνήσια καταδίκη του εκλεκτού της ΝΔ κ. Χαρδαλιά, που δεν είναι ούτε νέος ούτε αυτοδιοικητικός. Είναι ο υπουργός της ΝΔ που σε συνθήκες πανδημίας έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αθώωση της εγκληματικής πολιτικής και στην αποθέωση της ατομικής ευθύνης. Είναι ο υπουργός που επί δικής του θητείας ζήσαμε τις μεγάλες καταστροφές στην Εύβοια και στην Πάρνηθα. Είναι ο εφευρέτης του 112, της κυνικής κρατικής ομολογίας ότι τα μέτρα προστασίας είναι ανύπαρκτα γιατί κοστίζουν. Απέναντι σε αυτή την πολιτική το ΚΚΕ και οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή όλα τα προηγούμενα χρόνια και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είναι χαρακτηριστική η στοχοποίηση και η επίθεση του Υπουργού Εργασίας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη προς το ΚΚΕ για το πρόσφατο αντεργατικό έκτρωμα, που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ποιος είναι το αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Με αυτή την πολιτική δεν μπορούν να αναμετρηθούν οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ (Ιωακειμίδης και Σγουρός) καθώς στα κρίσιμα και βασικά συγκλίνουν με την κυβερνητική πολιτική. Αυτό αποδεικνύεται από τις ίδιες τις θέσεις τους αλλά και από τις μετακινήσεις στελεχών από τον έναν συνδυασμό στον άλλον, όπως στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδυασμό του κ. Σγουρού, στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο συνδυασμό του κ Χαρδαλιά, εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου με τον γραφικό ακροδεξιό Τζήμερο στο συνδυασμό του κ Ιωακειμίδη. Άλλωστε, περιφερειακές διοικήσεις είδαμε να αλλάζουν. Αυτό που δεν άλλαξε είναι οι προτεραιότητες αυτών των διοικήσεων που μοίραζαν ζεστό χρήμα σε ομίλους και εργολάβους, αφήνοντας στην απ’ έξω τις ανάγκες της πλειοψηφίας του λαού της Αττικής.

 

Απλώνουμε το χέρι σε όσους θέλουν να βάλουν εμπόδια στην κυβερνητική πολιτική, σε όσους δεν ανέχονται να πηγαίνουμε από τη μια καταστροφή στην άλλη, σε όσους νιώθουν αμηχανία και αγανάκτηση από το αποτέλεσμα της πορείας ενσωμάτωσης και του πολιτικού εκφυλισμού στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ώρα ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, κάνοντας την αρχή με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Για να μη γράψει η ιστορία ότι ξοφλήσαμε, αλλά να γράψει ότι αντισταθήκαμε, ότι διεκδικήσαμε και ότι κερδίσαμε.

Ο Γιώργος Τάτσης είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής στην ΠΕ Δυτικής Αττικής