Skip to content

Επίσκεψη του Γιάννη Πρωτούλη στον ΣΕΓΑΣ

Την Ομοσπονδία Στίβου (ΣΕΓΑΣ) που εδρεύει στη Ν. Σμύρνη επισκέφτηκε την Πέμπτη, ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τον συνόδευσαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στον Νότιο Τομέα Νίκος Γελαδάς, καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ, Γιάννης Κυριαζής, πρωταθλητής του ακοντισμού και μέλος της εθνικής ομάδας και Φρόσω Κονδύλη.

Επίσης, μαζί του ήταν ο Γιώργος Μηλιώνης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα, η Λούλα Καρατζά, μέλος της επιτροπής υψηλού αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ και υποψήφια δήμαρχος Χαλανδρίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Θωμάς Κυριαζής, προπονητής σε αθλήματα ρίψεων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγ. Δημητρίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μετά τη συνομιλία του με μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και την πρόεδρο του Σοφία Σακοράφα, ο Γιάννης Πρωτούλης συζήτησε με τους εργαζόμενους και σημείωσε ότι «σημαντικές υποδομές που αφορούν και ενδιαφέρουν τον λαό είναι πλήρως εγκαταλελειμμένες, με λειψή χρηματοδότηση, κάτι που βέβαια εκφράζεται και στο κομμάτι του Αθλητισμού».

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως από τα 2 δισ. ευρώ που έδωσε συνολικά η περιφέρεια τα προηγούμενα χρόνια με τη «μερίδα του λέοντος» να πηγαίνει στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ελάχιστα κατάληξαν στις ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία. Τόνισε πως ακόμη και εδώ «ο προσανατολισμός είναι για αθλητικές φιέστες που θα ωφελούνται ιδιώτες και οι χορηγοί και όχι το να υπάρχει πραγματικό όφελος για τον λαό, δηλαδή να δημιουργούνται οι αναγκαίες υποδομές που θα μείνουν στην πόλη, να καλλιεργείται η κουλτούρα του Αθλητισμού». Επίσης σχολίασε πως είναι λογικό το ότι «οι υπόλοιποι υποψήφιοι που υποστηρίζουν αυτήν την πολιτική να μην επισκέπτονται τις αθλητικές εγκαταστάσεις και διότι έχουν ευθύνη για την τραγική κατάστασή τους, αλλά και επειδή δεν μπορούν να απαντήσουν το αν θα στηρίξουν ουσιαστικά τις ομοσπονδίες και τα σωματεία». «Εμείς λέμε καθαρά πως οι ομοσπονδίες πρέπει να στηριχτούν, να υπάρχει χρηματοδότηση, να είμαστε πλάι των αθλητών και των προπονητών τους», τόνισε.

Στάθηκε ακόμη στο ασυντήρητο εδώ και χρόνια ΟΑΚΑ, αλλά και την κατάσταση που βρίσκεται ο «Πανελλήνιος» ο όποιος μάλιστα προβαλλόταν ως παράδειγμα ιδιωτικής εμπλοκής που εν τέλει μόλις πέτυχε τους σκοπούς της άφησε πίσω της συντρίμμια.

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως «το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” μπορεί να κάνει τη διαφορά, έχει τίμιους ανθρώπους και αγωνιστές που μπήκαν και θα μπουν μπροστά για ό,τι έχει ανάγκη ο λαός μας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο δήμαρχος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και συνολικά η δημοτική αρχή Πάτρας η οποία έχοντας στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, έφτιαξε τις βασικές υποδομές και ξανάνοιξε το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, ένα στολίδι που χαίρεται όλος ο κόσμος και στεγάζει δωρεάν 40 σωματεία. Για αυτό λοιπόν τώρα είναι ευκαιρία να έχουμε περισσότερους τέτοιους εκλεγμένους στο πλάι μας».

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Παναγιώτης Αχλάδης μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων (ΠΣΥΑΣ) στάθηκε στη στήριξη που παρείχε το ΚΚΕ και ο Γ. Πρωτούλης στους αγώνες των εργαζομένων στο συγκεκριμένο τομέα τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στην περιστολή των δικαιωμάτων τους.