Skip to content

Επίσκεψη του Γιάννη Πρωτούλη στο εργοστάσιο της Ηellenic train στον Πειραιά

Το εργοστάσιο της «Ηellenic train» στον Πειραιά επισκέφθηκε ο Γ. Πρωτούλης. Μαζί του ήταν ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά.

Ο Γ. Πρωτούλης ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι στο κλάδο γνωρίζουν πολύ καλά τα αποτελέσματα της απαξίωσης, της πολιτικής του “πάμε και όπου βγει”, φράση που συνδέεται με το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη που δεσμευτήκαμε ότι δεν θα ξεχαστεί. Αυτό βλέπουμε να ξετυλίγεται μπροστά μας σε όλες τις πτυχές της ζωής του λαού, έχει άμεση έκφραση όπως είδαμε στα δασαρχεία χωρίς δασεργάτες, στα 4.000 οργανικά κενά στην πυροσβεστική, στα ελάχιστα αντιπλημμυρικα έργα, την μηδαμινή αντισεισμική και αντιπυρική θωράκιση.

Για αυτό λέμε πως το ζήτημα δεν είναι το “τρένο” να συνεχίζει τις ίδιες αντιλαϊκές ράγες και να συζητάμε όπως τα άλλα κόμματα ποιος θα είναι ο μηχανοδηγός. Για να πάμε πραγματικά αλλιώς, χρειάζεται ρήγμα στο πολιτικό συσχετισμό και σε αυτό μπορεί να συμβάλει η ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Αυτή είναι η επιλογή για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και όχι όσοι πλασάρονται ως “αυτοδιοικητικοί” και “υπερκομματικοι” αλλά έχουν το πινέλο στο χέρι για να βάψουν το χάρτη το βράδυ των εκλογών και να παραλάβουν ή να κρατήσουν την αντιλαική σκυτάλη».