Skip to content

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής| Στ. Μπενετάτος: Η Περιφέρεια οφείλει να λύσει το πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών

Για το οξυμένο πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών μίλησε στην 4η ειδικη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο Στέλιος Μπενετάτος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Αναδεικνύοντας ότι  με ευθύνη περιφέρειας και κυβέρνησης οι υποδομές είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες, έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της  αναπληρώτριας νηπιαγωγού στη Μήλο, η οποία επειδή δεν βρίσκει κατάλυμα αναγκάζεται να κοιμάται μέσα στο σχολείο καθώς και μια ανάλογη περίπτωση στην Υδρα, όπου μία εκπαιδευτικός ψάχνει σπίτι και δεν βρίσκει ενώ ένα παλιό γηροκομείο, που χρησιμοποιείται για τους εκπαιδευτικούς, δεν έχει χώρο για να τη φιλοξενήσει.

Ο Στέλιος Μπενετάτος κατήγγειλε ότι μόνο στην Αττική οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που αναζητούν κατοικία είναι πάνω από 16 χιλιάδες με καθαρό μισθό 776 ευρώ, και ακριβώς λόγω των χαμηλών μισθών και των υψηλών ενοικίων, ήδη έχουν γίνει πάνω από 1.000 παραιτήσεις γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής ζητά από την Περιφερειακή αρχή να δεσμευτεί για την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος και να το θέσει τόσο στην Ενωση Περιφερειών που θα συνεδριάσει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην ΚΕΔΕ, ώστε να ληφθεί ομόφωνη απόφαση για τη στέγαση των εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και νεοδιορισμένων.

Διαβάστε εδώ την Ερώτηση που είχε καταθέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» για το θέμα.