Skip to content

Η ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη στη συγκέντρωση της Λαϊκης Συσπείρωσης στην Πετρούπολη

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πρωτούλης τόνισε:

«Εμείς είμαστε εδώ για τους πολλούς, τους αληθινούς παραγωγούς και όχι για τους μεγαλοεργολάβους που με τους νόμους της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τις ευλογίες της ΕΕ λυμαίνονται τον ιδρώτα και τον πλούτο του λαού, ξεκοκαλίζοντας χρήμα με τους πιο απίθανους τρόπους από τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες των από κάτω. Τέτοιοι έγιναν αρκετοί τα τελευταία χρόνια, μας έδωσαν ανάταση και έσπασαν τα σκοτάδια. Και θα είμαστε ξανά εδώ με τους κατοίκους για όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις τους όπως για να κλείσει το αίσχος της χωματερής της Φυλής με τους χιλιάδες μαθητές στην Πετρούπολη, στα Άνω Λιόσια»

Σημείωσε ότι «εμείς είμαστε με όλους και όλες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής ενός συστήματος που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη, με όσους και όσες σηκώνουν ανάστημα και βγαίνουν στον αγώνα και θα είμαστε δίπλα τους, μαζί τους και όλες τις φορές που θα κατακλύζουν το Περιφερειακό Συμβούλιο με τα δίκαια αιτήματά τους. Απευθυνόμαστε στους κατοίκους της Πετρούπολης ενός Δήμου με τεράστιο ιστορικό φορτίο και μιας ευρύτερης περιοχής που ήδη έχει μπει στο μάτι των μεγάλων συμφερόντων για την διαχείριση των απορριμάτων. Το ξέρουμε πολύ καλά, γιατί οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωση στους δήμους της περιοχής και την Περιφέρεια δεν είμαστε τα καλά παιδιά, δεν καθόμασταν καλά όταν έπεφταν κορμιά όπως λένε και οι στίχοι των “κοινών θνητών”».

Αναφερόμενος στο αίσχος της χωματερής υπογράμμισε πως «σε αυτή την διαμορφωμένη κατάσταση έρχονται να χωροθετήσουν 4 νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, ένα εργοστάσιο καύσης σύμμεικτων απορριμάτων, επέκταση της Χωματερής με χωρητικότητα 8 εκ κυβικά μέτρα, συνέχιση του αποτεφρωτήρα μολυσματικών! Όλα στην ίδια περιοχή. Αυτά δεν είναι λόγια. Είναι νόμος που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι ο νέος εθνικός σχεδιασμός για την διαχείριση των απορριμάτων που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι δηλαδή οι κυβερνητικές στοχεύσεις για τις οποίες ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι πρέπει να εκλεγούν δήμαρχοι και περιφερειάρχες που να τις συμμερίζονται.

Αυτός είναι ο λόγος που θέλει έναν δικό του άνθρωπο, ειδικών αποστολών όπως τον παρουσιάζει, τον Χαρδαλιά που θα τρέξει τη δουλειά. Μάλιστα ο ίδιος υπόσχεται ότι θα την τελειώσει σε 2 χρόνια. Εδώ στην Πετρούπολη η ΝΔ στηρίζει έναν τέτοιο υποψήφιο, τον νυν Δήμαρχο κ. Βλάχο. Έχουμε πολλούς λόγους να τον στείλουμε στο σπίτι του και να εκλέξουμε τον αγωνιστή Δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο, που δεν θα είναι το καλό παιδί για την κυβέρνηση, δεν συμμερίζεται τις κυβερνητικές στοχεύσεις και τον σχεδιασμό τους και θα αγωνιστεί μαζί μας όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια!»

Πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε δυο ζωές για να τους δώσουμε τη μία! Μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζουν τίποτα. Το έχουμε δει όλο αυτό το καλοκαίρι. Το είδαμε στα Τέμπη, στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς, στις πλημμύρες, στις πυρκαγιές. Δεν δίστασαν να βάλουν 120.000 ανθρώπους μέσα στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη βδομάδα ενώ γνωρίζουν ότι μπορεί να πέσει το στέγαστρο Καλατράβα. Πρέπει να τους κοπεί το γέλιο και η φόρα!

Ο Γιάννης Πρωτούλης σημείωσε ότι «ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ρότα, κόντρα σε αυτή την “αυτοδυναμία” της καταστροφικής πολιτικής του κέρδους!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Μπορούμε τα ψηφοδέλτια Λαϊκής Συσπείρωσης με το κόκκινο γαρύφαλλο να τα φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά! Μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη στην Περιφέρεια Αττικής!

Γιατί ξέρουμε και μπορούμε. Ξέρουμε και να παλεύουμε και να νικάμε. Με πράξεις και όχι με λόγια. Είμαστε πιο έμπειροι, με περισσότερη γνώση και μεγαλύτερη απόφαση να αλλάξουμε τα πράγματα. Σε αυτό το δρόμο δίνουμε το χέρι σε όλους και όλες όσοι νιώθουν αριστεροί ριζοσπάστες προοδευτικοί άνθρωποι. Υπάρχει για όλους μας μια θέση για αγώνα και αξιοπρέπειας. Εδώ είναι το κοινό μας όρυγμα στη μάχη. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

Η ελπίδα βρίσκεται στην ήττα του ρεαλισμού της υποταγής στα λίγα, στο μικρότερο κακό, του ρεαλισμού των σωτήρων και Μεσσίων που οδηγεί στον πλήρη πολιτικό εξευτελισμό που βλέπουμε στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά στην απογοήτευση.

Δείτε περισσότερα για τη συγκέντρωση εδω