Skip to content

Κ. Γεράκη: Μόνο το ΚΚΕ επιδιώκει να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος με τον λαό για την ουσία και τον ρόλο της ΕΕ

«Ο λαός θα πρέπει να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές καθώς οι υποψήφιοί του δεν δεσμεύονται από επιχειρηματικούς ομίλους και διάφορα λόμπι που είναι εγκαταστημένα μέσα στα γραφεία του ίδιου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπαγορεύουν το νομοθετικό του έργο», επισήμανε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης – συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Μάχης της Κρήτης στου Ζωγράφου, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κατερίνα Γεράκη, δικηγόρος, υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ για τα Δικαιώματα των Μεταναστών – Προσφύγων και μέλος του Τμήματος της ΚΕ για τη Δικαιοσύνη και τις Λαϊκές Ελευθερίες.

Η Κ. Γεράκη υπενθύμισε ότι «απέναντι στη βουβαμάρα των λοιπών κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών, μόνο το ΚΚΕ επιδιώκει να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος με τον λαό για το ποια πραγματικά είναι η ΕΕ, ποια η ουσία και ο ρόλος της» και ανέφερε πως «οι αστικές δυνάμεις ψήφισαν πρόσφατα το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ένα βάρβαρο, ρατσιστικό Σύμφωνο με το οποίο προετοιμάζουν άγρια καταστολή για τα καραβάνια των προσφύγων που ολοένα και θα αυξάνονται με την κλιμάκωση των πολέμων τους».

Συνέχισε λέγοντας ότι «η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές προβάλλει, για άλλη μια φορά, το δόγμα της διατήρησης της σταθερότητας χάριν της οικονομικής ανάπτυξης και τα λοιπά αστικά κόμματα αποδίδουν τις όποιες παθογένειες στο κράτος Μητσοτάκη και στην ανάγκη υπεράσπισης του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών αξιών της ΕΕ».

«Οι “δημοκρατικές” αυτές αξίες της ΕΕ» -παρατήρησε η Κατερίνα Γεράκη- «είναι που προωθούν την άγρια αντιμεταναστευτική πολιτική στην ΕΕ, την ελεύθερη εμπορία κατασκοπευτικού λογισμικού στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, την ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό και την απαγόρευση σε 15 χώρες της ΕΕ του δικαιώματος στην απεργία και σε 10 χώρες της απαγόρευσης του συνδικαλισμού. Σε αυτή την ΕΕ η ακροδεξιά κυβέρνηση Μελόνι της Ιταλίας είναι εναρμονισμένη πλήρως με τα όργανα της ΕΕ, μαζί με την Λεπέν και το AFD της Γερμανίας». «Αλλά και εδώ η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου δεν αμφισβητεί τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και ψήφισε και την ΚΑΠ με τις γνωστές ολέθριες συνέπειες για τους Έλληνες αγρότες. Αυτή είναι η κατάσταση στην ΕΕ».

«Το ελπιδοφόρο είναι ότι σήμερα, και αυτό καταγράφεται και από μετρήσεις του ευρωβαρόμετρου, πλατύτερο τμήμα του εργαζόμενου ελληνικού λαού, που απέκτησε μια πείρα από τις κινητοποιήσεις και τις μεγάλες πρόσφατες απεργίες στην Ελλάδα και ανά την Ευρώπη αμφισβητεί τις πολιτικές της ΕΕ. Ο λαός λοιπόν πρέπει να σκεφτεί ποιους θέλει να στείλει στην Ευρωβουλή, επεσήμανε η Κατερίνα Γεράκη, αυτούς που συμφωνούν με την πολιτική που έφερε τόσα βάσανα στη χώρα μας ή να στείλει αυτούς που είναι απέναντι σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Η απάντηση είναι προφανώς να στείλει αυτούς που μπορούν να γίνουν η φωνή των δικών τους διεκδικήσεων, των δικών τους εργατικών αιτημάτων».