Skip to content

Ν.Χρονοπούλου στο ΕΡΤnews: Υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες για την απελευθέρωση και για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στον σιδηρόδρομο

«Εμείς ως ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχαμε αναδείξει τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν από την απελευθέρωση των σιδηροδρόμων», καθώς «λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος» και «δεν μπορούν να παρέχουν μέτρα ασφαλείας», τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Νίκη Χρονοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ News. Όπως είπε, αυτά τα ζητήματα αναδείχθηκαν και από την Εξεταστική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόταση του ΚΚΕ.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Στ. Κασσελάκη για τα Τέμπη, υπενθύμισε ότι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει τις εκθέσεις της ΕΕ που λένε ότι οι επιχειρηματίες που διαχειρίζονται τους σιδηρόδρομους δεν φέρουν την ευθύνη να τηρούν μέτρα ασφαλείας.

Η Νίκη Χρονοπούλου υπογράμμισε πως υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες για τα Τέμπη, γιατί δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Συμπλήρωσε πως υπάρχουν πάρα πολλά κενά για την υπόθεση, όπως το μπάζωμα του χώρου και η αιτία της έκρηξης.

Αναφερόμενη στην κατάσταση που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα, επισήμανε πως υπάρχει μια σημαντική μείωση μισθού σε σχέση με το 2011 και το 2009. Οι αυξήσεις που έχουν ανακοινωθεί δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν το ύψος της ακρίβειας και την αιματηρή φορολογία που υπάρχει για τους εργαζόμενους, είπε.

Με αφορμή την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα, τόνισε πως ο εφησυχασμός που καλλιεργείται είναι αναντίστοιχος της κατάστασης. «Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει καταλλαγή στα Ελληνοτουρκικά», ανέφερε, προειδοποιώντας πως «δημιουργούνται προϋποθέσεις για επικίνδυνους συμβιβασμούς» για να διασφαλιστεί η Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ.