Skip to content

Μεγάλη η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Αττικής

Στην Περιφέρεια Αττικής η «Λαϊκή Συσπείρωση» έφτασε στο 13,87%, καταγράφοντας άνοδο 5,5 ποσοστιαίων μονάδων από τις περιφερειακές εκλογές του 2019 που είχε 8,28%.

Πρόκειται για ένα αδιαμφισβήτητα θετικό αποτέλεσμα που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία παίρνοντας υπόψη πως πρόκειται για την πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας όπου κατοικούν εκατομμύρια εργαζόμενοι και άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων, ενώ συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής δραστηριότητας.

Έτσι η «Λαϊκή Συσπείρωση» βρέθηκε στην 3η θέση σε αυτές τις εκλογές μία θέση παραπάνω από τις αντίστοιχες του 2019, ενώ ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ είναι ο μόνος που έχει αύξηση σε απόλυτο αριθμό ψήφων και ιδιαίτερα αισθητή αφού ξεπέρασε τις 40.000. Αντίθετα, οι υποψήφιοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ κατέγραψαν μείωση σε ψήφους.

Αξιοσημείωτη δυναμική φανερώνει και η πιο αναλυτική εξέταση των αποτελεσμάτων. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέλαβε τη 2η θέση στο Δυτικό Τομέα με 18,82% και στο Κεντρικό Τομέα Αθηνών με 16%, πάνω από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βρέθηκε στην 3η θέση σε Πειραιά και Δυτική Αττική.