Skip to content

Νίκη Χρονοπούλου στο Attica TV: Αντιμέτωπος με την υποστελέχωση και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας ο λαός της Δυτικής Αθήνας

Στα μεγάλα προβλήματα που βιώνει ο λαός της δυτικής Αθήνας αναφέρθηκε η Νίκη Χρονοπούλου, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στο «Attica TV», το απόγευμα της Πέμπτης.

Αρχικά, σχετικά με το ζήτημα της Υγείας, στάθηκε στις μεγάλες ελλείψεις που επηρεάζουν άμεσα τον λαό, όπως το κλείσιμο του Λοιμωδών και το γεγονός ότι μεταφέρονται νοσηλευτές από τα Κέντρα Υγείας Περιστερίου, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου να στελεχώσουν το Αττικό νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η Πρωτοβάθμια Υγεία, αντί να στελεχωθούν τα νοσοκομεία.

Σημείωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναδεικνύει σταθερά στο περιφερειακό συμβούλιο το ζήτημα των ελλείψεων στα νοσοκομεία και υπογράμμισε ότι η περιφερειακή διοίκηση ταυτίζεται με την κυβέρνηση στη λογική των συγχωνεύσεων.

Ακόμα, τόνισε το πρόβλημα μετακίνησης μαθητών σε σχολεία της δυτικής Αθήνας, καθώς η αρμοδιότητα έχει μετατεθεί σε εργολάβους, με αποτέλεσμα να μην επιλέγονται δρομολόγια που δεν τους αποφέρουν το επιθυμητό κέρδος. Έτσι επιβαρύνονται σε μεγάλο βαθμό οι γονείς με το κόστος μετακίνησης, ενώ αποκλείονται παιδιά από την εκπαιδευτική διαδικασία, ιδιαίτερα σε ειδικά σχολεία. Επισήμανε την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για ενιαίο κρατικό φορέα μεταφοράς μαθητών, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες. Δεν μπορεί να γίνεται επιλογή ποιο παιδί θα πάει σχολείο και ποιο όχι, με βάση το κέρδος των εργολάβων, τόνισε η Ν. Χρονοπούλου.

Αναφέρθηκε ακόμα στα τεράστια προβλήματα σχολικής στέγης, στα επικίνδυνα κτίρια που υπάρχουν σε όλη την Αττική, ενημερώνοντας ότι από το 1999 μέχρι σήμερα δεν έχουν ελεγχθεί ούτε τα μισά σχολεία, εξαιτίας και της μεγάλης υποστελέχωσης υπηρεσιών. Αντίστοιχα δεν γίνονται οι απαραίτητες επισκευές.

Μεγάλο και συνολικό είναι και το πρόβλημα της λαϊκής στέγης, οικογενειακής και φοιτητικής, καθώς για παράδειγμα την ώρα που οι φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου δεν έχουν εστίες για να μείνουν, κυβέρνηση και περιφέρεια χρηματοδοτούν, δίπλα στο Πανεπιστήμιο, στον Βοτανικό, την ανέγερση γηπέδου για μεγάλη ΠΑΕ.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αναγκαία αντιπλημμυρική θωράκιση της δυτικής Αθήνας, αλλά και στη διαχείριση απορριμάτων, επισημαίνοντας τους τεράστιους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων από την λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής.