Skip to content

Σύσκεψη της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης

Με το βλέμμα στους σημαντικούς αγώνες που εξελίσσονται και αυτούς του επόμενου διαστήματος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», ύστερα από πρόσκληση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, σύσκεψη των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής στις πρόσφατες εκλογές.

Στη σύσκεψη μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «τα γεγονότα και οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος αποδεικνύουν ακόμα πιο άμεσα ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης έχει συσσωρεύσει τεράστια προβλήματα που εκδηλώνονται με εκρηκτικό τρόπο σε όλο και περισσότερους τομείς της ζωής των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων».

Συμπλήρωσε πως μεγαλώνουν «οι ευθύνες μας μπροστά στις μικρές και μεγάλες μάχες που έρχονται για να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, στη μαχητικότητα, στη μαζικότητα του εργατικού – λαϊκού κινήματος στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, για να αποτρέψουμε χειρότερα μέτρα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και από τη συναίνεση που παρέχουν τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά και από τις αντιλαϊκές Τοπικές Διοικήσεις σε Περιφέρειες και δήμους».

Και στάθηκε πιο αναλυτικά στους άξονες της διεκδίκησης για να «εμποδιστούν νέα μέτρα και αντεργατικοί νόμοι. Για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσοι υποφέρουν. Για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, την κατάργηση αντιλαϊκών φόρων, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, για τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που θα υπηρετούν την προστασία του λαού. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να εκφραστεί η αντίθεση στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή μας όπου έχει ανάψει για τα καλά το φιτίλι του πολέμου όπως δείχνει και η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή».

Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε απασχόλησε η πείρα και τα συμπεράσματα από την εκλογική αναμέτρηση, οι θετικές διεργασίες που επιβεβαιώθηκε ότι συντελούνται και από το αποτέλεσμα, παρότι ο συσχετισμός παραμένει αρνητικός.

Απασχόλησε το ξεδίπλωμα της τωρινής παρέμβασης για την έκφραση της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την καταδίκη της εμπλοκής της χώρας και των κρουσμάτων αυταρχισμού που πληθαίνουν όσο μεγαλώνει το έγκλημα στη Γάζα, σπάζοντας ακόμη ένα σιωπητήριο που επιχειρείται να επιβληθεί.

Αντίστοιχα στο πώς θα δυναμώσει η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να μη φορτωθεί ο λαός νέα βάρη, για να ορθωθεί τείχος αγωνιστικής αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση που προωθεί η κυβέρνηση συνολικά και σε μια σειρά τομείς, σύμφωνα με τις επιταγές του κεφαλαίου.

Στο πλάι αυτών υπογραμμίστηκε η συμβολή που έχουν και μπορούν να έχουν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους και Περιφέρεια.

Αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη να συνεχιστεί η αποκάλυψη των προτεραιοτήτων της κυρίαρχης πολιτικής που αφορούν τα κέρδη των λίγων και της έκφρασής τους σε τοπικό επίπεδο, αντιπαραθέτοντας παράλληλα την οργάνωση του αγώνα για τις ανάγκες των πολλών.

Έναν αγώνα όπου, όπως τονίστηκε, έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα από την πολιτική επιλογή που μπορεί να έκαναν στις εκλογές.