Skip to content

Κ.Γεράκη στο Action24: Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν φέρνει σταθερότητα αλλά κινδύνους στον λαό

Η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια βασανίζουν τους λαούς των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας μιας πολιτικής που συναποφασίζεται στην ΕΕ και υλοποιείται από όλες τις κυβερνήσεις, τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κατερίνα Γεράκη, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24».

«Γι’ αυτό ακριβώς το μήνυμα που πρέπει να στείλει ο λαός μας στις 9 Ιουνίου αφορά και τις πολιτικές της ΕΕ και τις πολιτικές που κάθε κυβέρνηση υλοποιεί στο εσωτερικό των κρατών-μελών», σημείωσε.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των μέτρων που ψηφίζονται στην Ελλάδα προέρχονται από τις Οδηγίες, τους Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί, πάνω από το 70% το έχουν ψηφίσει μαζί η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο μόνος που πραγματικά κάνει τη διαφορά είναι το ΚΚΕ. Γι’ αυτό χρειάζεται να είναι πολύ πιο ισχυρό και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα», σχολίασε για την κούφια αντιπαράθεση των άλλων κομμάτων.

Η Κατερίνα Γεράκη κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης να πετάξει στον δρόμο τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και κάλεσε στο απογευματινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για να δοθεί «μια πρώτη μαχητική απάντηση, απαιτώντας εδώ και τώρα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας». Συμπλήρωσε πως η απόφαση αυτή της κυβέρνησης ελλοχεύει κινδύνους για βιομηχανικό ατύχημα, καθώς το εργοστάσιο θα μείνει αφύλαχτο.

Αναφερόμενη στις εξελίξεις στην περιοχή μας, σημείωσε πως το κουβάρι των ανταγωνισμών που μπερδεύεται, «έχει να κάνει με τον στόχο της διατήρησης της συνοχής στη Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ, στόχο στον οποίο συμφωνούν όλα τα αστικά κόμματα, στόχο που υπηρέτησε η Συμφωνία των Πρεσπών στη μεγάλη αντιπαράθεση με τα σχέδια της Κίνας και της Ρωσίας». 

Ανέφερε ακόμη πως αποδεικνύεται ότι ήταν μυθεύματα οι ισχυρισμοί ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα εξασφάλιζε τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. «Σήμερα, έξι χρόνια μετά αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως τα Δυτικά Βαλκάνια είναι μια πυριτιδαποθήκη με τις εξελίξεις στην Αλβανία, στη Βόρεια Μακεδονία, στη Σερβία, στα Ελληνοτουρκικά», είπε. 

Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και στους ανταγωνισμούς όχι μόνο δεν εγγυάται κάποια σταθερότητα, αντίθετα ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής και για τον δικό μας λαό, ξεκαθάρισε.