Skip to content

Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγάρων παραβρέθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης

Στα Μέγαρα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Χοροζάνης παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων κάλεσε τον λαό και τους εργαζόμενους να μην προτιμήσει μία από τα ίδια, αλλά να εκλέξει αγωνιστές στους δήμους και τις Περιφέρειες. Υπενθύμισε ότι οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιοχή μπήκαν μπροστά στους αγώνες με τα σωματεία για το Κέντρο Υγείας, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες.

Σημείωσε πως «οι υπόλοιποι πέντε υποψήφιοι το παίζουν δήθεν “ανεξάρτητοι” ενώ είναι στελέχη πρώτης γραμμής των κομμάτων τους. Δουλειά τους είναι να περάσει στον δήμο μας μια και μοναδική πολιτική: “Κέρδη για τους λίγους και φτώχεια για τους πολλούς”. (…) Μόνο παχιά λόγια, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ύδρευση της Κινέτας και τόσα χρόνια δεν μπορεί να γίνει μια τροποποίηση σχεδίου για να φτιαχτούν σχολεία, ενώ η υδροδότηση της Κινέτας, του Αλεποχωρίου και του Καβελάρη συναγωνίζονται το…γιοφύρι της Άρτας! Στον κόλπο των Μεγάρων βρίσκεται η μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου με διεθνή ρόλο και κέρδη δισ.! Ποιο το όφελος για την πόλη μας; Τίποτα! Εμείς μόνο επιβαρυνόμαστε από τη λειτουργία της και προσθέτουν νέα βάρη και κινδύνους με τη διέλευση βυτίων μεταφοράς μέσα από τον οικιστικό ιστό! Οι άλλοι συνδυασμοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό, αν γίνουν κάποια έργα στη λογική του “τι να κάνουμε, θα το δεχτούμε”». Καταλήγοντας, κάλεσε τον λαό, «σε αυτές τις εκλογές να ξεπεράσει τις φοβίες του, να κρατήσουμε όρθια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να σηκώσουμε το κεφάλι μας. Οι αγώνες μας είναι το φως που θα σκορπίσει τα σκοτάδια τους που μας έβαλαν να ζούμε!».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γιάννης Πρωτούλης, κάνοντας λόγο για την ανείπωτη καταστροφή από τις πλημμύρες όπου μέρες μετά τη νεροποντή, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι εγκλωβισμένοι, πεινασμένοι και διψασμένοι, χωριά θαμμένα κάτω από το νερό και τη λάσπη, με έναν κρατικό μηχανισμό ανύπαρκτο. Είναι πραγματικά τιτάνια η μάχη που δίνει ο λαός δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του, όπως κάνουν τα εκατοντάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που με βάρκες, τρακτέρ και οποιοδήποτε μέσο στέκονται με αυταπάρνηση δίπλα στον λαό της περιοχής που δοκιμάζεται.

«Η κύρια ευθύνη, τόνισε, βρίσκεται στην έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, όπου το επιλεκτικά “επιτελικό” κράτος δεκάρα δεν δίνει για τη ζωή και την προστασία του λαού είτε από τις πυρκαγιές είτε από τις πλημμύρες. Αυτή τη στιγμή οι φωτιές που μας κάψανε ακόμη δεν έχουν σβήσει, 1.300.000 στρέμματα έχουν καεί και 750.000 στρέμματα πνίγηκαν στο νερό και τη λάσπη…

Είναι τέτοια η πρόκληση της κυβέρνησης που την ώρα που καιγότανε ο τόπος και τα μέσα πυρόσβεσης φαινόταν καθαρά πως δεν επαρκούσαν, την ίδια ώρα πυροσβεστικά οχήματα μαζί με κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονταν έξω από το σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας για να “βοηθήσουν” στην έξωση! Και τώρα, που η μισή Ελλάδα πνίγεται περνούν από τη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο που καταδικάζει τους εργαζόμενους σε 13 ώρες δουλειά, ωράριο παραδομένο στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου, με την κυβέρνηση να επαίρεται για την “επενδυτική βαθμίδα”! Έτσι χτίζεται η επενδυτική βαθμίδα! Πάνω στις στάχτες και τις πνιγμένες στη λάσπη ζωές και περιουσίες του λαού!

Εδώ και τρία χρόνια βγήκαν από την Περιφέρεια 8 εκατ. ευρώ για τη Δυτ. Αττική και εφτά εκατ. για την Ανατολική για να καθαριστούν τα ρέματα. Ως τώρα τίποτα! Κι αυτό γιατί είναι πολλά τα λεφτά και οι εργολάβοι σκοτώνονται μεταξύ τους, βγάζουν τους διαγωνισμούς άκυρους και ο λαός συνεχίζει να πνίγεται! Παντού τα πάντα έχουν δοθεί σε εργολάβους. Οι δημόσιες υπηρεσίες είναι ανύπαρκτες είτε μιλάμε για την πολιτική προστασία είτε για κοινωνικές δομές.

Τώρα σ’ αυτές τις εκλογές όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφο για τον λαό. Να φύγουμε από τη λογική των μηχανοδηγών των Τεμπών “πάμε κι όπου βγει” και ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ! Δυναμώνουμε τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, δυναμώνουμε τον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει!».