Skip to content

Παρέμβαση του Στέλιου Μπενετάτου στο ATTICA TV

Στις διαδοχικές τραγωδίες που βιώνει ο λαός με τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές αναφέρθηκε ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην ΠΕ Πειραιά, μιλώντας στο «Attica TV».

Όπως είπε, δυστυχώς η τελευταία τραγωδία στη Θεσσαλία ήταν αναμενόμενη γιατί δεν υπάρχει καμία προστασία της ζωής του λαού. Μάλιστα όπως είπε την ώρα που γίνονται συνεχείς επικλήσεις στην κλιματική αλλαγή, θα έπρεπε η πολιτεία να είναι ακόμα πιο θωρακισμένη, κάτι όμως που δεν ισχύει.

Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο αυτών των ημερών, σημείωσε ότι είναι η αλληλεγγύη στους πληγέντες, κάτι που κάνει πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

Για την κατάσταση στην Αττική η οποία είναι επίσης αθωράκιστη, ο Στ. Μπενετάτος αποκάλυψε με στοιχεία ότι 8 εκατ. ευρώ για καθαρισμό ρεμάτων στην Δυτική Αττική, που έχουν προϋπολογιστεί από το 2021, ακόμα δεν έχουν βρει ανάδοχο. Ενώ 7 εκατ. ευρώ για την Ανατολική Αττική, θα δημοπρατηθούν τον Νοέμβρη. Ως αποτέλεσμα, τα ρέματα έχουν μείνει ακαθάριστα, όπως εξήγησε, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να καθυστερεί ένα έργο επειδή δεν τα βρίσκουν οι εργολάβοι.

Θα έπρεπε με ευθύνη της Περιφέρειας να είχαν καθαριστεί τα ρέματα και να είμαστε προετοιμασμένοι σε ένα βαθμό, είπε. Ακόμα, αποκάλυψε ότι για 117 έργα υπάρχει προϋπολογισμός 404 εκατ. ευρώ, αλλά με 9,8 εκατ. πίστωση για κάθε χρόνο, δηλαδή χρειάζονται 40 χρόνια για να προχωρήσουν!