Skip to content

Παρέμβαση της Εύης Γεωργιάδου, υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου, στην εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης  Μοσχάτου – Ταύρου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μοσχάτου – Ταύρου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου που έγινε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αττάλειας (Παναγίτσα) στον Ταύρο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής Νότιου Τομέα του ΚΚΕ, και οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής Εύη ΓεωργιάδουΕλευθερία ΠελέκηΜάγδα Χαλτσοτάκη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ανακοινώθηκε από τη δημοτική σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο, Χριστίνα Δολιανίδη, η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στη Θεσσαλία.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση την έκανε η Στέλλα Βαλαβάνη υποψήφια δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση (Δείτε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ)

Στην τοποθέτησή της η Εύη Γεωργιάδου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Τομέα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», ανέφερε μεταξύ άλλων:

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη της στους πληγέντες από τις πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των συνδικάτων, των συλλόγων, των μαζικών φορέων, που και στην Αττική από την πρώτη στιγμή οργανώνουν την αλληλεγγύη με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες και ετοιμάζονται να συνδράμουν με όλους τους τρόπους και επί τόπου. (…)

Ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Καταστροφικές πλημμύρες με πνιγμένους και εγκλωβισμούς στη Θεσσαλία, ο άδικος χαμός του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, καταστροφικές πυρκαγιές και φέτος, με νεκρούς και άλλες συνέπειες, το έγκλημα στα Τέμπη. Κάθε τρεις μέρες ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του από τα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς – εργατικά ατυχήματα και πολλοί περισσότεροι από επαγγελματικές ασθένειες και ας μην καταγράφονται. Πρέπει να βάλουμε εμείς τέλος στην «κανονικότητα» των συνεχόμενων καταστροφών και εγκλημάτων που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

Βλέποντας τι έγινε προχθές όπου με μια δυνατή βροχή πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι, το μετρό, το νοσοκομείο ΚΑΤ, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός σε όλο το Λεκανοπέδιο, γνωρίζοντας ότι δεν έχουν γίνει καθαρισμοί ρεμάτων, ότι η υπόγεια κοίτη του Κηφισού είναι έτοιμη να φράξει από μπαζα και σκουπίδια, υπάρχει πρόβλημα διάβρωσης, είναι λογικό να ανησυχούμε μήπως ζήσουμε μια νέα καταστροφική πλημμύρα και στην Αττική. Έξι χρόνια έχουν περάσει από την τραγωδία στη Μάνδρα, αλλά γνωρίζουμε ότι δεν εχει γίνει τίποτα στην ουσία για την προστασία του λαού. (…)

Όλες οι κυβερνήσεις, όλες οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που στηρίζονται από τα κόμματα του συστήματος, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, δήθεν «ανεξάρτητοι», συμφωνούν και ευθύνονται για την πολιτική που μας έφερε ως εδώ. Δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο. Ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων. Ανάπτυξη εχθρική για τις ανάγκες του λαού. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους.

Συμφωνούν, υλοποίησαν και δεσμεύονται ότι θα προωθήσουν την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου, την πολιτική των «ματωμένων πλεονασμάτων», της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης για ότι αφορά τις ανάγκες μας, της οικονομικής αυτοτέλειας δήμων και περιφερειών, της ανταποδοτικότητας. (…)

Το κράτος εμφανίζεται επιλεκτικά ανίκανο. Ανίκανο δηλαδή να προλάβει και να αντιμετωπίσει καταστροφές, την ίδια στιγμή που εμφανίζεται πολύ ικανό για την καταστολή του λαϊκού κινήματος και τη διασφάλιση της κερδοφορίας των ομίλων.
Το παράδειγμα της καταστροφής στη Θεσσαλία είναι χαρακτηριστικό. Σε μια περιοχή που εχει πληγεί στο παρελθόν από πλημμύρες, τι μέτρα είχαν ληφθεί για την έγκαιρη προειδοποίηση του πληθυσμού; Για την ασφαλή και έγκαιρη εκκένωση από τις περιοχές που κινδύνευαν με βάση τις προβλέψεις για δυνατή βροχόπτωση; Τι μέτρα πάρθηκαν για τον άμεσο απεγκλωβισμό των ανθρώπων που κινδυνεύουν; Γνωρίζουμε την απάντηση.(….)

Στο δίλλημα «τα κέρδη τους ή οι ανάγκες µας», εμείς επιλέγουμε τις ανάγκες µας! Στις 8 Οκτώβρη ενισχύουμε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και Περιφέρεια, για να εκλεγούν περισσότεροι αγωνιστές περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και αγωνιστές δήμαρχοι, για να γίνει ένα ακόμα βήμα κόντρα στον αρνητικό συσχετισμό, για να χάσουν δυνάμεις τα κόµµατα που στηρίζουν τα συμφέροντα των λίγων, τα κέρδη των επιχειρηματικών οµίλων, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση, το συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ για να δυναμώσουμε την εργατική λαϊκή αντιπολίτευση παντού, να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις και να περάσουμε στην αντεπίθεση. (…)