Skip to content

Σε υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Ελευσίνα περιόδευσε ο Γιάννης Πρωτούλης

Σε υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη Δυτική Αττική, που εδρεύουν στην Ελευσίνα, περιόδευσε σήμερα το πρωί, ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μαζί του ήταν η Βέτα Πανουτσάκου, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στο Κεντρικό Τομέα Αθηνών και ο Γιώργος Τάτσης, υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής.

Τη συζήτηση με τους εργαζόμενους απασχόλησε η σημαντική υποστελέχωση που υπάρχει στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπως επίσης η κατάσταση συνολικά των υποδομών που διαμορφώνει μια άκρως επικίνδυνη συνθήκη για το λαό, κάτι το όποιο αναδεικνύεται και από τις τραγικές εικόνες των ημερών, στη Θεσσαλία.

Ενδεικτικό της υποστελέχωσης είναι ότι πριν το 2010, στην αντίστοιχη Περιφέρεια της Δυτικής Αττικής (ως Νομαρχία) υπήρχαν 480 μόνιμοι εργαζόμενοι, ενώ σήμερα είναι μόλις 138. Η έλλειψη προσωπικού αποτυπώνεται στην λειτουργία όλων των υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στην Δυτική Αττική απασχολούνται μόνο 3 άτομα και 2 ως οδηγοί. Αντίστοιχα είναι τα παραδείγματα από άλλες υπηρεσίες σαν τις κτηνιατρικές, με τους εργαζομένους να περιγράφουν το πως η υποβάθμιση των τελευταίων χρόνων πανελλαδικά δυσκολεύει την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα νεκρά ζώα και τις μολύνσεις στη Θεσσαλία.

Ο Γ. Πρωτούλης ανέφερε ότι παρά τις σημαντικές αρμοδιότητες που έχει η Περιφέρεια, είναι συνεχής η αποψίλωση των υπηρεσιών της, η απαξίωση τους, δημιουργώντας χώρο στις ιδιωτικές εταιρίες και τους εργολάβους. Πρόσθεσε ότι την ώρα που δίνονται χρήματα για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα πετσοκόβονται έργα που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες. «Έτσι φτιάχνουν τα ματωμένα πλεονάσματα για να πανηγυρίζουν μετά για το πιάσιμο της επενδυτικής βαθμίδας», επισήμανε.

Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε ότι «την ώρα που δεν υπάρχει ένα μηχάνημα ή χειριστής στην Περιφέρεια δίνονται εκατομμύρια ευρώ στους εργολάβους για την ενοικίαση υδροφόρων και άλλων οχημάτων». Εξάλλου όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση, για τις ήμερες που χρησιμοποιήθηκαν παραπάνω μέσα στις πρόσφατες πυρκαγιές σε Φυλή και Δερβενοχώρια, θα δοθεί πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε πως ο λαός «βλέπει την κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και ήρθε η ώρα επομένως να βάλουμε ένα φραγμό. Μπορούμε να το κάνουμε με τον αγώνα μας και με περισσότερους εκλεγμένους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, για να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών και της νεολαίας. Εκλεγμένοι που δεν θα στρώνουν “κόκκινα χαλιά” στα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως γίνεται και στην Ελευσίνα με τους επενδυτές “σωτήρες”, που βέβαια μετέτρεψαν τα ναυπηγεία σε ειδική οικονομική ζώνη. Εκλεγμένοι που θα κονταροχτυπιούνται με κάθε αδικία, θα είναι στο πλευρό του λαού και όχι απέναντι του».