Skip to content

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Θέατρο Καρέζη για τον ένα χρόνο από το θάνατο του Κώστα Καζάκου παραβρέθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης

«Ο Κώστας Καζάκος ”έφυγε” πριν έναν χρόνο. Αυτή η βραδιά ανήκει σε εσάς, που με την παρουσία σας στο θέατρο του τιμάτε με τον καλύτερο τρόπο την προσφορά του στην Τέχνη, αλλά και την αντίληψή μας γύρω από αυτή…».

Με αυτά τα λόγια η κόρη του Κώστα Καζάκου, Ηλέκτρα, καλωσόρισε τον κόσμο που βρέθηκε στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» για να δώσει τον δικό του φόρο τιμής στον μεγάλο μας θεατράνθρωπο κρατώντας άσβεστη τη μνήμη του.

Παρόντες η οικογένειά του, οι σύντροφοί του, οι φίλοι του και ο κόσμος που τον αγάπησε και τον θαύμασε σε αυτό το θέατρο να αναμετράται με σπουδαία έργα, χαρίζοντας στιγμές ανάτασης, προβληματισμού και δύναμης, γιατί όπως και ο ίδιος έλεγε, «το θέατρο δεν αλλάζει τον κόσμο, αλλά μπορεί να αλλάξει τους ανθρώπους…».

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης παρευρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Παρευρέθηκαν ακόμα τα μέλη της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και Ελένη Μηλιαρονικολάκη.

Προβλήθηκε η τελευταία θεατρική παράσταση στην οποία συμμετείχε με τίτλο «Πώς να σωπάσω» σε κείμενα και σκηνοθεσία της Τζένης Κόλλια. Συμμετείχαν, ακόμα, τραγουδώντας οι Χρήστος Θηβαίος, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Βιολέτα Ικαρη και Κώστας Τριανταφυλλίδης, ενώ η ενορχήστρωση και η διεύθυνση της ορχήστρας ήταν του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Και έτσι, αντήχησε ξανά η φωνή του Κώστα Καζάκου στο θέατρο… «Να μην ξεχνάμε την ομορφιά της ζωής μας… Και για να τη θυμόμαστε πρέπει να την τραγουδάμε, όλοι μαζί… Τραγουδώντας ο άνθρωπος μένει όρθιος… Και όταν κάποια στιγμή ξυπνήσει… θα έρθει ανάποδα ο ντουνιάς…».