Skip to content

Ν.Χρονοπούλου στο Action 24: Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει την πραγματική αντιπολίτευση

Στην ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στο ευρωκοινοβούλιο, εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, και στους δρόμους του αγώνα, εκεί που ανατρέπονται, αναφέρθηκε η η υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος, Νίκη Χρονοπούλου, μιλώντας στο «Action 24».

Σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα έγιναν μεγάλες κινητοποιήσεις και αγώνες από αυτούς που πλήττονται, και το ΚΚΕ ήταν εκεί. «Ξεσκεπάστηκε η πολιτική της ΕΕ και η πολιτική της κυβέρνησης», είπε, επισημαίνοντας πως σε ένα σημαντικό ποσοστό, ο κόσμος έχει βγάλει συμπεράσματα και αμφισβητεί την ΕΕ.

Αυτόν τον κόσμο κάλεσε να ψηφίσει ΚΚΕ «γιατί ένα πιο δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα μπορεί να αποτελέσει την πραγματική αντιπολίτευση και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις και κυρίως εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα».  

Υπενθύμισε πως περίπου 95 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ τόνισε πως η ίδια η στάση της ΕΕ ενισχύει το ρεύμα προς την ακροδεξιά, όπως με την κατάπτυστη θεωρία των δύο άκρων.

Τέλος, σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών επεσήμανε πως «δεν ήρθε να εξυπηρετήσει, να λύσει κανένα ζήτημα αλυτρωτισμού στην περιοχή, ούτε να εξασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα. Επιβεβαιώνεται πως κύριος στόχος αυτής της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ προσχώρησε στην εφαρμογή, ήταν να μπει η Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ, που σημαίνει ένας νέος γύρος αντιπαραθέσεων στα Βαλκάνια και βέβαια στους ανταγωνισμούς με τη Ρωσία».