Skip to content

Δήλωση του Γιάννη Πρωτούλη για τους πληγέντες στην Θεσσαλία και τα μέτρα στήριξης των παραγωγών

Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους χιλιάδες πληγέντες που έχασαν κατοικίες, αγροτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες, συγκεντρώνοντας υλική βοήθεια μέσα από τα ραντεβού που έχουν δώσει σωματεία και άλλοι φορείς του κινήματος. Ήδη έχουν καταφθάσει αποστολές στα διάφορα κέντρα, Στέκια Αλληλεγγύης των Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων κ.α. φορέων του κινήματος σε όλη τη Θεσσαλία.

Οι κυβερνώντες και η Περιφέρεια να σταματήσουν τα πολλά λόγια και τα ευχολόγια και να δούμε πράξεις. Πέρα από την άμεση κινητοποίηση των μηχανισμών του κράτους για να εξασφαλιστεί η στέγαση, τα φάρμακα, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η προμήθεια σε τρόφιμα και νερό, η προστασία όλων των πληγέντων και του εισοδήματός τους, τώρα η Περιφέρεια Αττικής να στηρίξει τους πληγέντες παραγωγούς της Θεσσαλίας που πουλάνε το εμπόρευμά τους στις λαϊκές αγορές της Αττικής.

Συγκεκριμένα:

– Να απαλλαγούν όσοι παραγωγοί προέρχονται από πληγείσες περιοχές από κάθε είδους ημερήσιο τέλος, τουλάχιστον για ένα χρόνο.

– Να απαλλαγούν άμεσα από εκκρεμή χρέη και πρόστιμα