Skip to content

Περιοδεία του Γιάννη Πρωτούλη στις εγκαταστάσεις του Δέλτα Φαλήρου και στην αγορά της Καλλιθέας

O Γιάννης Πρωτούλης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Δέλτα Φαλήρου και συναντήθηκε και με αντιπροσωπείες Σωματείων που εδράζονται στον χώρο.

Μαζί του ήταν ο Γιάννης Βακαλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Νότιου Τομέα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»: Θανάσης Βάσιος, Εύη Γεωργιάδου, Ελευθερία Πελέκη και Μάγδα Χαλτσοτάκη και οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι Καλλιθέας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νανά Ιορδανίδου και Λουκάς Σπήλιος.

Η αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συνάντησε την εγκατάλειψη και την πλήρη απαξίωση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Συναντήθηκαν και συνομίλησαν με εκπροσώπους από το τμήμα Skateboard και Roller του Έσπερου της Καλλιθέας, του ΝΑΟΕΦΚ (Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης & Φιλίας Καλλιθέας) και του ΝΟΤΚ (Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας). Συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι, τα υψηλά έξοδα για τη λειτουργία τους.

Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέπτυξαν τις θέσεις τους για τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι ανάγκη και πρέπει να είναι δικαίωμα, όχι πολυτέλεια και εμπόρευμα, που πρόσβαση μπορεί να έχει όποιος έχει την οικονομική ευχέρεια. Διεκδικούμε την κατάργηση των συνδρομών για την πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στον αθλητισμό και γενναία χρηματοδότηση από το κράτος.

Αναδείχθηκε και από τη συζήτηση πως τα 250 εκατομμύρια ευρώ που εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια για την ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα, καμία σχέση δεν έχουν με τις λαϊκές ανάγκες. Ο λαός της Καλλιθέας και των γύρω περιοχών είναι σχεδόν αποκλεισμένοι απ’ τη θάλασσα, καθώς ελάχιστο κομμάτι είναι προσβάσιμο.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία περιόδευσε στην αγορά της Καλλιθέας, όπου συνομίλησε με εμπόρους και πελάτες. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας είχαν και μια ευχάριστη συνάντηση και συνομιλία με τον Κώστα Νεστορίδη, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδος.