Skip to content

Στέλιος Μπενετάτος στο Attica TV: Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αντίθετη στην επέκταση του ΧΥΤΑ

«Αυτό που θέλουμε να αξιοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας στο προεδρείο είναι να βοηθήσουμε, να συμβάλουμε, να διασφαλίσουμε ότι οι συζητήσεις θα είναι ουσιαστικές, ότι η αντιπαράθεση θα φωτίζει τις πλευρές και να δημιουργεί ανατροπές στη συζήτηση, να μπορέσουν να λύσουν προβλήματα που χρονίζουν» επεσήμανε ο Στέλιος Μπενετάτος εκλεγμένος περιφερειακός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, μιλώντας στην εκπομπή «Σημείο Αναφοράς» του «Attica tv».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο πολύ σοβαρό θέμα της Πολιτικής Προστασίας και των αντιπλημμυρικών έργων ενώ στάθηκε στην απένταξη τέτοιων έργων από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας αφού πολλά από αυτά δεν είχαν καν μελέτες.

Σημείωσε επίσης πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τα οικονομικά στοιχεία για το αν υπάρχει έλλειμμα στην Περιφέρεια προσθέτοντας ότι 117 εκατομμύρια ευρώ είναι το ταμειακό υπόλοιπο «αλλά το θέμα είναι τι θα καλύψεις. Το σημαντικότερο είναι αν τα λεφτά που ξοδεύεις πηγαίνουν σε πραγματικά λαϊκά έργα και αν λείπουν άλλα, βεβαίως να τα ξοδέψεις όλα και να διεκδικήσεις και άλλα από το κράτος για να καλυφθούν οι τρύπες. Το θέμα είναι τι πάνε να καλύψουν τα χρήματα».

Στάθηκε στην υποστελέχωση της Περιφέρειας, που ξεπερνά το 50%, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των 1.715 υπαλλήλων που έφυγαν χωρίς να αντικατασταθούν ενώ έθιξε και το ζήτημα της έλλειψης μηχανημάτων τη στιγμή που η Περιφέρεια δαπάνησε 6 εκατομμύρια ευρώ για ενοικίαση εκχιονιστικών.

Σε ότι αφορά το νοσοκομείο της Ανατολικής Αττικής αναρωτήθηκε «αν μπορεί να το φτιάξει η Περιφέρεια» συμπληρώνοντας πως έτσι γίνεται ένα πινγκ πονγκ και ο κόσμος ψάχνει να δει ποιος είναι ο υπεύθυνος. «Το κράτος είναι ο υπεύθυνος» είπε και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Υγείας πρέπει να φροντίσει να κάνει νοσοκομεία με την Περιφέρεια  να είναι η πρώτη που θα μπει σε αυτόν τον αγώνα κατασκευής της δομής «και γιατί όχι, αν έχει κονδύλια, να μη συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση».

Καταλήγοντας, για τη διαχείριση των απορριμμάτων είπε πως είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στον Ασπρόπυργο και τόνισε πως ως «Λαϊκή Συσπείρωση» «ήμασταν κατηγορηματικά αντίθετοι στην επέκταση του ΧΥΤΑ. Ενώ υποτίθεται ότι θα σταμάταγε ο ΧΥΤΑ της Φυλής, έγιναν πανωσηκώματα 20 μέτρων ύψους. Αυτό πρέπει να σταματήσει».