Skip to content

Γ. Πρωτούλης στον Επικοινωνία FM: Τα έργα των «πράσινων» επενδυτών προχωρούν κανονικά και δεν γίνονται τα αναγκαία έργα για την προστασία του λαού

Η κυβερνητική πολιτική είναι ασταμάτητη, με την ακρίβεια να καλπάζει, την εμπορευματοποίηση της Παιδείας με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, με το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους και δεν διασφαλίζει τη μυστικότητα της ψήφου. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία FM» το πρωί της Τετάρτης 17 Γενάρη.

Υπογράμμισε πως η ίδια αντιλαϊκή πολιτική ασκείται και σε επίπεδο Περιφέρειας και δήμων, με τον λαό να υφίσταται μεγάλες ζημιές και τις περιφερειακές – δημοτικές αρχές να αναλώνονται μόνο σε μεγάλα λόγια.

Έφερε ως παράδειγμα τον νέο περιφερειάρχη, τον κ. Χαρδαλιά, που είχε πει ότι σε 20 μήνες θα λύσει το αντιπλημμυρικό πρόβλημα της Αττικής και σήμερα ακόμα συζητάμε για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού της προηγούμενης κυβερνητικής περιφερειακής αρχής του κ. Πατούλη.

Σημείωσε πως με βάση τον προσανατολισμό κυβέρνησης και Περιφέρειας, τα έργα που έχουν επιλέξει οι «πράσινοι» επενδυτές δεν απεντάσσονται, αλλά προχωρούν κανονικά και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός τα απαραίτητα, τα αναγκαία έργα για την προστασία του λαού, όπως τα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, ο αντισεισμικός έλεγχος σχολείων και δημόσιων κτιρίων κλπ.

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα στο ρέμα της Εσχατιάς, στον Πειραιά κ.α., που έχουν παγώσει και δεν προχωρά τίποτα με ευθύνη των περιφερειακών αρχών και των κυβερνώντων, ενώ έφερε ως παράδειγμα την Περιφέρεια Αττικής που δεν έχει ούτε ένα εκχιονιστικό μηχάνημα και κάθε φορά υπενοικιάζει σε εργολάβους που κάνουν πάρτι εκατομμυρίων.

Αναφερόμενος στη διαχείριση των απορριμμάτων, κατήγγειλε ότι η καύση τους έχει επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων του Λεκανοπεδίου ενώ κατήγγειλε και τη «συνέχεια» στην πολιτική των περιφερειακών αρχών για τη χωματερή των Άνω Λιοσίων, όπου όλοι οι συνδυασμοί των εκάστοτε κυβερνήσεων προχωρούν την επέκτασή της. Σημείωσε την ανάγκη της αντιμετώπισης του προβλήματος με τη σύνταξη ενός εθνικού σχεδιασμού, βγάζοντας «εκτός» τους ιδιώτες και το επιχειρηματικό κέρδος, ενός εθνικού οργανισμού που θα λειτουργεί υπό κρατικό έλεγχο και θα διαχειρίζεται τα απορρίμματα με βάση τα επιστημονικά δεδομένα για ανακύκλωση.

Ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε στην αύξηση των ψήφων του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις τελευταίες εκλογές που ήταν πάνω από 100 χιλιάδες, καταδεικνύοντας μία αδιαμφισβήτητη μετατόπιση του κόσμου και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ΚΚΕ σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, αλλά και στο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Αυτό το κύμα αμφισβήτησης μπορεί να εκφραστεί και στις επικείμενες ευρωεκλογές, αλλά και στους δρόμους του αγώνα για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, ανέφερε, ερωτηθείς για την επικείμενη εκλογική μάχη των ευρωεκλογών.