Skip to content

Το παρατημένο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας επισκέφθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν.Φιλαδέλφειας επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 19 Σεπτέμβρη, ο Γιάννης Πρωτούλης υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μαζί του ήταν  ο Νίκος Σερετάκης υποψήφιος δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και οι υποψήφιοι περιφερειακοί Σύμβουλοι Κεντρικού Τομέα Νίκος Αγγελίδης, Κατερίνα Γεράκη και Ανδρέας Καργόπουλος. Επίσης ο Στράτος Αγγελίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλός Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και ο Παυσανίας Τσούλας, υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντήθηκε με τους καθηγητές του σχολείου στο οποίο φοιτούν 400 μαθητές. Αναδείχθηκε το κτιριακό πρόβλημα με τις παλιές εγκαταστάσεις όπου σημειωτέων, σε αυτές το πρωί λειτουργεί και το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ. Κατά την περιοδεία διαπιστώθηκε η πλήρης εγκατάλειψη μεγάλου μέρους του χώρου ενώ επιπρόσθετα αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος επιχείρησε να δεσμεύσει μέρος του σχολείου για να το μετατρέψει σε αποθήκη και να σταθμεύουν απορριμματοφόρα λίγα μέτρα από τις τάξεις.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μεταξύ άλλων σημείωσαν ότι εδώ και χρόνια η χρηματοδότηση για απαραίτητα έργα για τις λαϊκές ανάγκες ήταν παγωμένη, και τώρα γίνεται με το σταγονόμετρο. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πως φτιάχτηκε μόλις ένα σχολείο στην ευρύτερη περιοχή και πως την ίδια ώρα γοργά προχώρα η χρηματοδότηση προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, για αλλά επιλέξιμα έργα, που ωθούν την κερδοφορία τους.

Είναι ενδεικτικό ότι από 13.500 σχολεία τα 9.000 έχουν χτιστεί μεταξύ 1960 και 1985 και ούτε στο 1/3 δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι προσεισμικοί έλεγχοι.

Ο Γ. Πρωτούλης τόνισε ανάμεσα σε άλλα «χρειαζόμαστε περισσότερους εκλεγμένους με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, περιφερειακούς Συμβούλους και δημάρχους, συμμάχους στο πλάι του λαού». «Έχασε ο λαός της Πάτρα με κομμουνιστή δήμαρχο;» αναρωτήθηκε και απάντησε  ότι «ίσα ίσα κέρδισε». «Αλλά όπως ήταν φυσικό μπήκε στο μάτι των μεγάλων συμφερόντων» επισήμανε και συμπλήρωσε «για τον ίδιο λόγο η “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι αποκλεισμένη από τα ΜΜΕ, βέβαια αν είχαμε θέσεις που τους βολεύουν όπως ότι δεν υπάρχει θέμα με το αίσχος της Φυλής και την διαχείριση των απορριμμάτων θα μας πρόεβαλαν».

Συνομιλώντας με τους μαθητές, στην πλειοψηφία τους νέοι εργαζόμενοι, εκτός των άλλων, τους κάλεσε στην απεργία της Πέμπτης ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που καθιερώνει την  ζωή λάστιχο και τη δουλειά ήλιο με ήλιο, που θα βάζει τους εργαζόμενους να «χωρέσουν» ύπνο, ψυχαγωγία, οικογένεια μέσα σε λίγες ώρες. «Νομοσχέδιο δηλαδή που μας πάει 150 χρόνια πίσω και μας αφορά όλους» όπως υπογράμμισε.