Skip to content

Κ.Γεράκη στην ΕΡΤ: Ψήφος στο ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές για αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και για να σταλεί ένα μήνυμα αγώνα και ελπίδας

Την πείρα τους από την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική της ΕΕ οι λαοί πρέπει να την αξιοποιήσουν με ψήφο στο ΚΚΕ, να δείξουν την αντίστασή τους σε αυτή την πολιτική και ταυτόχρονα να στείλουν ένα μήνυμα αγώνα, ελπίδας γιατί μπορεί να ανοίξει ο δρόμος να ζήσουμε σε ένα κόσμο καλύτερο που δεν θα έχει πολέμους, γιατί δεν είναι “φυσικό φαινόμενο”, δεν θα έχει προσφυγιά, νεκρούς και μια άγρια αντιμεταναστευτική πολιτική και πραγματικά οι λαοί θα μπορούν να ζήσουν αδελφωμένοι στην Ευρώπη του Σοσιαλισμού, τόνισε η Κατερίνα Γεράκη, υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 19 Απρίλη σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Αναφερόμενη στην Ευρώπη της “Άμυνας” και της “Ασφάλειας” η Κ. Γεράκη, επεσήμανε ότι είναι μια Ευρώπη που θέλει να θωρακίσει το κεφάλαιο των κρατών μελών, που θα μπορεί να επεμβαίνει ακόμα και σε άλλες χώρες, είναι πολεμοκάπηλα σχέδια, είπε. Εμείς, συνέχισε η Κ. Γεράκη, θεωρούμε ότι, οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να αντισταθούν σε αυτές τις εξελίξεις. Εμείς στην Ελλάδα παλεύουμε για την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το πόλεμο. Να κλείσουν οι Βάσεις. Να μην στέλνονται ένοπλες δυνάμεις έξω από τα σύνορα. Να γυρίσει η φρεγάτα «Ύδρα». Να γυρίσουν οι ένοπλες δυνάμεις που είναι μέσα στο “στόμα του λύκου”, που κινδυνεύουν, δεν έχουν καμιά δουλειά τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων να είναι έξω από τα σύνορα, δεν προστατεύουν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Όπως είπε η Κ. Γεράκη, εμείς θεωρούμε ότι συνολικά οι εξελίξεις στην περιοχή, στοιχείο των οποίων είναι και οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και επικίνδυνες και μας δημιουργούν πολύ μεγαλύτερη ανησυχία οι χθεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Η επίθεση του Ισραήλ του Ιράν, συνέχισε η Κ. Γεράκη, θέτει στο επίκεντρο την ανάγκη επαγρύπνησης απέναντι στον κίνδυνο ακόμα μεγαλύτερης κλιμάκωσης μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης και οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ δημιουργούν επιπλέον ανησυχία, γιατί πέρα από τα ευχολόγια της αυτοσυγκράτησης, την ίδια ώρα αποφασίζεται στήριξη με ακόμα περισσότερα όπλα στην Ουκρανία βάζοντας λάδι στην φωτιά του πολέμου, στήριξη στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που εδώ και 75 χρόνια κατέχει παράνομα τα Παλαιστινιακά εδάφη.

Θεωρούμε, επεσήμανε η Κ. Γεράκη ότι τα υπόλοιπα κόμματα, πρώτα και κύρια η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν μεγάλη ευθύνη γι’ αυτές τις εξελίξεις, γιατί η χώρα μας συμμετέχει άμεσα και εμπλέκεται σε αυτά τα πολεμοκάπηλα σχέδια έχοντας μετατρέψει το έδαφος της χώρας κυριολεκτικά σε ένα πολεμικό ορμητήριο.