«Όλοι οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είμαστε άνθρωποι μέσα στους κοινωνικούς αγώνες, τους συλλογικούς φορείς, σωματεία, ομοσπονδίες, σύλλογοι γονέων, είναι άνθρωποι της τέχνης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, είναι “μπλεγμένοι” μέσα στην κοινωνία, μέσα στους κοινωνικούς αγώνες. Είναι μία διαδικασία οικεία και επιλέγουμε και αυτό το μετερίζι για να ενισχυθεί η φωνή του ΚΚΕ και μέσα στην ευρωβουλή το οποίο βέβαια θα σημάνει δύναμη για να μπορέσει και την επόμενη μέρα να σταθεί στο πλευρό του λαού» επεσήμανε στην παρέμβασή της στην «ΕΡΤ-1» η Νίκη Χρονοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
Σημείωσε πως στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους, τους νέους, το λαό γενικότερα, προτάσσονται τα ζητήματα της ακρίβειας, των χαμηλών μισθών, της αβάσταχτης φορολογίας για τη μεγάλη πλειοψηφία ενώ υπάρχει και μεγάλη ανησυχία για τα ζητήματα των διεθνών εξελίξεων και με την κατάσταση που υπάρχει στα Βαλκάνια και με τα ελληνοτουρκικά. Κυριαρχούν φυσικά, υπογράμμισε, οι εξελίξεις με τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού «που έχει εξοργίσει τη μεγάλη πλειοψηφία και την έχει κινητοποιήσει» και απασχολούν πάρα πολύ «γιατί υπάρχει ανησυχία για το τι θα σημάνει αυτό και για τον ελληνικό λαό καθώς γίνεται στόχος αντιποίνων ενταγμένος μέσα σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς από τη μία και από την άλλη υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση για τα τεράστια ποσά που δίνονται για πολεμικές δαπάνες».
Ανέφερε ακόμα πως η ακρίβεια είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο χαρακτηρίζοντας ως «ασπιρίνες για τον καρκίνο» τις όποιες αυξήσεις δόθηκαν αφού «έχει μειωθεί ο μέσος μισθός από το 2009 κατά 26%, έχουνε μπει και περάσανε και κυβερνήσεις και είχαμε και περιόδους ανάπτυξης και περιόδους κρίσης, ωστόσο ο μέσος μισθός παραμένει εξαιρετικά χαμηλός και είναι αδύνατον να καλύψει τις ανάγκες και το επίπεδο της ακρίβειας».
Θύμισε την καταψήφιση των προτάσεων του ΚΚΕ από τα άλλα κόμματα για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη κατανάλωσης και στα καύσιμα, τονίζοντας για το τελευταίο πως τα υπόλοιπα κόμματα στο ευρωκοινοβούλιο στήριξαν με την ψήφο τους τη συνέχιση του φόρου.
Η Ν. Χρονοπούλου πρόσθεσε πως υπάρχει και το κομμάτι των «ματωμένων» πλεονασμάτων με 3,2 δις στο πρώτο τετράμηνο του 2024 και 4 δις το 2023 και «τίποτα από αυτά δεν κατευθύνεται για να ενισχυθούν, να εξυπηρετηθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες και σε βασικά μέτωπα, όπως Υγεία, Παιδεία, Πολιτική Προστασία. Και βέβαια είναι η αύξηση των πολεμικών δαπανών, σε επίπεδο ΕΕ που φτάνει τα 240 δις στα οποία έχουν συνηγορήσει και όλα τα υπόλοιπα κόμματα σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης. Μπαίνουμε σε πολεμική οικονομία και αυτό σημαίνει ότι περιορίζεται το κομμάτι που μπορεί να γυρίσει πίσω στο λαό, γιατί οι προϋπολογισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι από τους φόρους του λαού».
«Εμείς αυτά τα ζητήματα καλούμε το λαό να τα κάνει κριτήριό του γιατί θα είναι και την επόμενη μέρα εδώ» κατέληξε η Ν. Χρονοπούλου.