Skip to content

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» επισκέφτηκε ο Γιάννης Πρωτούλης

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» στην Αγ. Παρασκευή, επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης, ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τον συνόδευσε ο Μάνος Σαριδάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νότιου Τομέα.

Αρχικά συνομίλησαν με τους εργαζόμενους στις τεχνικές υπηρεσίες, οι οποίες κατά γενική ομολογία είναι αποδεκατισμένες. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα Ινστιτούτα ερευνών και διάφορα Τμήματα.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι πολλοί εργαζόμενοι και νέοι επιστήμονες είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, όντας αρκετοί σε αυτό το καθεστώς για χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα μέρος εργαζομένων έχασε και δεδουλευμένα, ζήτημα για οποίο κατέθεσε Ερώτηση το ΚΚΕ στη Βουλή.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσαν σε συμμετοχή στην αυριανή απεργία έναντι στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Η έρευνα  στριμώχνεται στα σχέδια του κεφαλαίου

Με αφορμή τις πλημμύρες και ευρύτερα την συζήτηση για το περιβάλλον, το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισε την υποκρισία όσων λένε μεγάλα λόγια για να προωθήσουν τις «πράσινες» μπίζνες και την ίδια ώρα υποχρηματοδοτούν και δεν στελεχώνουν επαρκώς με μόνιμο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό το Εθνικό Κέντρο Ερευνών. Σημείωσαν επίσης ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως υπάρχουν έρευνες του «Δημόκριτου», με τις οποίες επιβεβαιωνόταν η ρυπογόνα δραστηριότητα μεγάλων επιχειρήσεων. Έρευνες που έμειναν στα συρτάρια, ακριβώς διότι και η έρευνα στριμώχνεται στην ικανοποίηση της κερδοφορίας και των σχεδίων του κεφαλαίου.

Ιδιαιτέρα για τις εκλογές σχολιάστηκε η «αφωνία» από τα ΜΜΕ, με την συμβολή της κυβερνητικής αλλά και των άλλων παρατάξεων, ώστε να μην έρθει στην επιφάνεια η συμφωνία τους στα μεγάλα ζητήματα, στην πολιτική για τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών, που οι τραγικές συνέπειες της αποτυπώνονται αυτές τις ημέρες ακόμη πιο έντονα.

«Ηρθε ή ώρα να το πάρουμε αλλιώς με ενισχυμένη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Περιφέρεια και Δήμους, με περισσότερους εκλεγμένους της στο πλάι των εργαζομένων, των νέων επιστημόνων, του λαού και της νεολαίας», τονίστηκε κατά την περιοδεία.