Skip to content

Συνέντευξη του Γιάννη Πρωτούλη στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV

Χρειάζεται να ανέβουν οι διεκδικήσεις του λαού, δεν πρόκειται η κυβέρνηση και τα κόμματα που συμφωνούν στρατηγικά μαζί της, να προστατεύσει τη ζωή του, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

«Είμαστε αισιόδοξοι, ο λαός δεν έδωσε λευκή επιταγή σε κανέναν» τόνισε, και πρόσθεσε ότι με τη δύναμη που έδωσε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ θα ανοίξει ξανά η ελπίδα και η ελπίδα βρίσκεται στην ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος και στη συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Για τα αποτελέσματα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στήριξε το ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές υπογράμμισε ότι διευρύνεται το ρεύμα αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Τόνισε ότι η άνοδος του ΚΚΕ δεν είναι πυροτέχνημα, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που έκαναν χιλιάδες άνθρωποι.

Ανέφερε πως στις τοπικές εκλογές έγινε μια στοχευμένη προσπάθεια για να ανακοπεί η δυναμική των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιφέρεια Αττικής και στον δήμο Αθήνας. Θύμισε μάλιστα πως πριν τις εκλογές, σε μεγάλο κανάλι, εμφανίστηκε δημοσκόπηση που έδινε στη «Λαϊκή Συσπείρωση» 4% στην Αττική, ενώ στις κάλπες έλαβε 13,9%!

Για τα περί προοδευτικών υποψηφίων αναφέρθηκε στον δήμο της Αθήνας λέγοντας ότι έφυγε ο Κ. Μπακογιάννης και ήρθε ο Χ. Δούκας του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας ότι είναι δυο κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια και συγκυβέρνησαν. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι η ψήφος στον «προοδευτικό» Χ. Δούκα το βράδυ, έγινε ψήφος στον Γ. Παπανδρέου και στον Ευ. Βενιζέλο!

Το ΚΚΕ, σημείωσε, δεν είναι με κανέναν από τους δύο, έχει τίμια σταθερή θέση απέναντι στη σκυταλοδρομία από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που ο ένας δίνει τη σκυτάλη στον άλλο για να συνεχιστεί η ίδια στρατηγικά πολιτική.

Αναφερόμενος στη συνεργασία του Κ. Μητσοτάκη με τις περιφερειακές αρχές σημείωσε ότι συνεργάζεται με τους δικούς του, αλλά δουλεύει και με εξωτερικούς συνεργάτες, όπως έδειξε η συνάντηση με τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.