Skip to content

Περιοδεία του Γ. Πρωτούλη στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Δυτικού Τομέα στο Περιστέρι

Το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Δυτικού Τομέα στο Περιστέρι επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Νίκη Χρονοπούλου και ο Βασίλης Πετρόπουλος, περιφερειακοί σύμβουλοι Δυτικού Τομέα με τη ««Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να παραστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης 26 Μάρτη, που θα γίνει σε ένα από τους 7 πολυπληθείς, εργατικούς λαϊκούς δήμους του Δυτικού Τομέα και συγκεκριμένα στον Δήμο Αγ. Βαρβάρας. Πρόσθεσαν ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» και σε αυτή τη συνεδρίαση θα επιδιώξει να συμμετάσχουν σωματεία και μαζικοί φορείς για να παραθέσουν τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.

Ήταν η τρίτη κατά σειρά επίσκεψη σε υπηρεσίες της Περιφέρειας, μετά από αυτές στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά, η οποία επιβεβαίωσε τα τεράστια προβλήματα από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, ζητήματα που επισήμαναν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Αντίστοιχα σημειώθηκε η, εδώ και χρόνια, κατάσταση ομηρίας πολλών συμβασιούχων οι οποίοι δεν μονιμοποιούνται, ενώ η τυχόν μη ανανέωση των συμβάσεών τους θα δυσκολέψει την ήδη οριακή κατάσταση των υπηρεσιών.

Ειδικότερα για τον Δυτικό Τομέα οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στάθηκαν σε μια σειρά φλέγοντα θέματα που επί της ουσίας δεν υπάρχει αλλαγή πλεύσης από τη νέα περιφερειακή αρχή συνεχίζοντας την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων ενάντια στις ανάγκες των πολλών. Έτσι ανάμεσα σε άλλα τόνισαν την αναγκαία αντιπλημμυρική θωράκιση για την οποία ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα, αφήνοντας ιδιαίτερα τις περιοχές ανάμεσα στο ρέμα της Εσχατιάς και τον Κηφισό στον κίνδυνο πλημμυρών. Εξίσου, για τα ζητήματα της Υγείας και την υποβάθμιση των δομών ΠΦΥ, το κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή που η λειτουργία της επηρεάζει και περιοχές του Δυτικού Τομέα κ.ά.