Skip to content

Κ.Γεράκη στον Αθήνα 9,84: Η πολιτική της ΕΕ φέρνει ανασφάλεια και αστάθεια στον λαό – Να καταδικαστεί με την ενίσχυση του ΚΚΕ

Την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, για «να δυναμώσει ο συσχετισμός υπέρ των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων», επισήμανε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κατερίνα Γεράκη, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84».

Υπογράμμισε πως όλα αυτά τα χρόνια, από την υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχτ έως σήμερα, έχει αποδειχθεί η εκτίμηση του ΚΚΕ. «Η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ καμία ασφάλεια, καμία σταθερότητα δεν έφερε για τον ελληνικό λαό», σημείωσε.

Κριτήριο για τους εργαζόμενους και τον λαό θα πρέπει να είναι όλα όσα βιώνει καθημερινά: Η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, τα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα, η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, ο κυνισμός του «κόστους-οφέλους» στις υποδομές, η άγρια καταστολή, ανέφερε και εξήγησε πως «αυτά έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ, είναι αποτέλεσμα μιας σειράς αντιλαϊκών οδηγιών, κανονισμών του Ευρωκοινοβουλίου που μάλιστα σε ποσοστό πάνω από 70% έχουν την ψήφο όλων των υπόλοιπων κομμάτων».

«Απέναντι σε αυτή τη συνεχή αστάθεια και ανασφάλεια για το λαό, πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ”όχι” και να δυναμώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που βασανίζει τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα», είπε.

«Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ έχουν καταψηφίσει όλες τις αντιλαϊκές οδηγίες, τους αντιλαϊκούς κανονισμούς και οδηγίες. Αποκαλύπτουν, ενημερώνουν, προειδοποιούν το λαό, ώστε να προετοιμαστεί, να δυναμώσει τους αγώνες του ενάντια σε μια σειρά σχέδια. Και φυσικά εναντιώνονται στα πολεμοκάπηλα σχέδια της ΕΕ, τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την εμπλοκή της στον πόλεμο», σημείωσε, διαμηνύοντας πως η Ελλάδα πρέπει να απεμπλακεί εδώ και τώρα από τους πολέμους.

«Ποια είναι η σταθερότητα του ΝΑΤΟ;» πρόσθεσε, επικαλούμενη τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και την Τουρκία, αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία και την διαιώνιση της κατοχής στην Κύπρο.

Η Κατερίνα Γεράκη σημείωσε πως είναι πρόκληση η επιστολή του πρωθυπουργού στην Κομισιόν, με την οποία ζητάει παρεμβάσεις τάχα για να περιοριστεί η …ασυδοσία των πολυεθνικών! «Είναι σχεδόν αστειότητα» γιατί «η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, η ίδια η λειτουργία της καπιταλιστικής αγοράς για τα κέρδη των ομίλων είναι που έχουν φέρει αυτή την ακρίβεια σε βάρος των λαών. Δεν μπορούμε να καλούμε το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα», είπε.

Ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, μείωση των έμμεσων φόρων στην ενέργεια και στα καύσιμα, γενναία αύξηση των μισθών μέσα από συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όχι με τον απαράδεκτο νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου.

Επίσης, κατήγγειλε την επίθεση των ΜΑΤ έξω από τα δικαστήρια Καλαμάτας «σε μια δίκαιη κινητοποίηση για να αναδειχθούν πραγματικά τα αίτια του εγκλήματος στην Πύλο, για να αποδοθούν οι ευθύνες για το έγκλημα αυτό», ενώ κάλεσε «να καταδικαστεί η άγρια αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ».