Skip to content

Λ.Νικολάου – Αλαβάνος & Ν.Χρονοπούλου: Μήνυμα στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων του δημοσίου από την απεργιακή τους συγκέντρωση

Στην απεργιακή συγκέντρωση των ομοσπονδιών και των σωματείων εργαζομένων του δημοσίου έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Αθήνα, παραβρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 21 Μάη, ο Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος και η Νίκη Χρονοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους.

Λ. Νικολάου – Αλαβάνος: Οι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες μπορούν και πρέπει να συναντηθούν στην κάλπη των ευρωεκλογών με το ΚΚΕ

Σε δήλωσή του από την απεργιακή κινητοποίηση ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος ανάφερε τα εξής:

«Διέξοδο κι ελπίδα από τις “συμπληγάδες” ΕΕ-Κυβέρνησης ΝΔ-κομμάτων της συναινετικής αντιπολίτευσης, που ευθύνονται για τα λαϊκά προβλήματα μπορούν να δώσουν οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους. Οι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες μπορούν και πρέπει να συναντηθούν στην κάλπη των ευρωεκλογών με το ΚΚΕ, να δυναμώσουν την συνεπή μαχητική κι οργανωμένη εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση. Έτσι να κοντυνουν και το 41% της ΝΔ, και να ξεμπροστιάσουν τις ξαναζεσταμένες σοσιαλδημοκρατικές συνταγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑΡ, τον δήθεν αντισυστημισμο Ελ. Λύσης και φασιστικών μορφωμάτων, τα λαϊκίστικα σόου της Πλεύσης Ελευθερίας, που οπότε χρειάστηκε στήριξαν με την ψήφο τους την Κυβέρνηση».

Ν. Χρονοπούλου: Να ρίξουμε «κόκκινη κάρτα» στα σχέδια τους, να στείλουμε μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης

Σε δήλωσή της από την απεργιακή κινητοποίηση η Νίκη Χρονοπούλου, ανάφερε τα εξής:

«Για ακόμα μία, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο βγήκαν στο δρόμο για να διεκδικήσου  αγωνιστικά αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας σήμερα, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, μαζικές μόνιμες προσλήψεις. Εξέφρασαν την αγανάκτησή τους με την πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της. Την πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους να ζουν με ψίχουλα, να πληρώνουν σκληρούς φόρους, για να τροφοδοτούν τα “ματωμένα” πλεονάσματα που κατευθύνονται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Την πολιτική που κάνει τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο.

Στις 9 Ιούνη μας δίνεται ευκαιρία σε όσους εξοργιζόμαστε με αυτή τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε, να στείλουμε μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής, ψηφίζοντας ΚΚΕ.

Να ρίξουμε “κόκκινη κάρτα” στα σχέδια τους, να στείλουμε μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης επιστροφής του 13ου και 14ου μισθού μας, του δώρου Πάσχα που μας έχουν κλέψει. Να στείλουμε μήνυμα ελπίδας και αγώνα ότι ο λαός της Ελλάδας δεν συμβιβάζεται με τα ψίχουλα και παλεύει για τη ζωή που πραγματικά έχει ανάγκη στον 21ο αιώνα».