Skip to content

Γιάννης Πρωτούλης στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου: Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύονται να αγωνιστούν για το λαό

Οι εκλεγμένοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στον πολιτικό όρκο προσθέτουν τη δέσμευση να αγωνιστούν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του λαού, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου.

Μιας και η τελετή λαμβάνει χώρα στο Λαύριο, ο Γ. Πρωτούλης θύμισε ότι το όνομα της περιοχής προέρχεται από την υπόγεια σκοτεινή στοά του μεταλλίου, η οποία έλαμψε από τις επαναστάσεις των δούλων στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, τις εξεγέρσεις εργατών για το 8ωρο από το 1894, τους σκληρούς αγώνες για δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή.

Και πρόσθεσε ότι απέναντι από το Λαύριο στέκει η Μακρόνησος την οποία επέλεξαν οι καταπιεστές του λαού για να στήσουν μνημείο τρομοκράτησης όσων απελευθέρωσαν με το αίμα τους την πατρίδα. Την Μακρόνησο, είπε, οι εξόριστοι την μετέτρεψαν σε μνημείο αγώνα, σύμβολο τιμής και αξιοπρέπειας του λαού.

Όπως τόνισε, η ιστορία αποδεικνύει μόνο με τον αγώνα των πολλών κινείται μπροστά ο κόσμος και μόνο έτσι μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος μας σήμερα.