Skip to content

Στους εργαζόμενους στις προβλήτες της COSCO μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης

Στους εργαζόμενους στις προβλήτες της COSCO μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τον συνόδευσαν ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Πειραιά Σωτηρία Αγγελινίαδη, Πέτρος Μαρκομιχάλης και Κεντρικού Τομέα, Γιώργος Μηλιώνης.

Επίσης μαζί του ήταν ο Βασίλης Βατίστας υποψήφιος δήμαρχος Περάματος, ο Γιώργος Καλαμαράς υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Ακόμη οι εργαζόμενοι στο χώρο και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Περάματος και Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Θοδωρής Λαφιάς και Δημήτρης Λινάρδος, αντίστοιχα.

Στην ομιλία του ο Γ. Πρωτούλης στάθηκε στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αλλά και την προκλητική προσπάθεια στελεχών της όπως ο Ά. Γεωργιάδης που βγαίνει και μιλάει στο όνομα των εργαζομένων της COSCO και παράλληλα κάνει πως δεν είδε την απεργιακή απάντηση που δόθηκε πανελλαδικά όπως και από αυτό το χώρο.

 

Όσον αφορά τις εκλογές τόνισε πως πρέπει να είναι κριτήριο το που ήταν όλοι όσοι σήμερα έρχονται να ξαναζητήσουν την ψήφο των εργαζομένων. Θύμισε πως όταν οι εργαζόμενοι ζητούσαν αυξήσεις μισθών, όταν διεκδικούσαν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μέτρα προστασίας ήταν στα σαλόνια των εργοδοτών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν θέλουμε τέτοιους εκλεγμένους.

«Ό,τι είναι να κερδηθεί για μας δεν θα κερδηθεί από πολιτικούς εργολάβους, από αυτούς που γυρνάνε και τάζουν “λαγούς με πετραχήλια”. Θα κερδηθεί από τον αγώνα των πολλών, των ανθρώπων του μόχθου. Και σε αυτό τον οργανωμένο αγώνα θέλουμε συμμάχους, εκλεγμένους που θα είναι στο πλευρό μας. Τέτοιοι μπορούν να προκύψουν από το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”» σημείωσε.