Skip to content

Συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας| Ν. Χρονοπούλου: Θα δώσουμε τη μάχη για την προστασία της ζωής του λαού

«O λαός ξεζουμίζεται από φόρους, από τα ανταποδοτικά τέλη, από κάθε είδους χαράτσια και για τις βασικές του ανάγκες δεν υπάρχουν χρήματα, όπως είναι η αντιπλημμυρική προστασία». Τα παραπάνω τόνισε η Νίκη Χρονοπούλου, περιφερειακή σύμβουλος με την «Λαική Συσπείρωση» μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.

«Φταίει η κλιματική κρίση που δεν έχουν ολοκληρωθεί έργα σημαντικά για την αντιπλημμυρική προστασία;», αναρωτήθηκε. «Φτάει ο κακός μας ο καιρός που τα ρέματα παραμένουν ασυντήρητα και ακαθάριστα;», πρόσθεσε, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχουν γίνει ούτε τα στοιχειώδη όπως ο καθαρισμός των ρεμάτων.

Επίσης, υπογράμμισε πως είναι ανύπαρκτα τα μέτρα για την προστασία από την ρυπανση και από τον κίνδυνο ενός βιομηχανικού Ατυχήματος μεγάλης έκτασης. Αναφέρθηκε ακόμη στον ΧΥΤΑ της Φυλής, καταγγέλλοντας πως «ο νέος περιφερειάρχης βάζει και αυτός την υπογραφή του ότι θα προωθήσει την καρκινογόνα καύση των αποριμμάτων».

«Κανένας δεν μπορεί να παίζει με την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού της Αττικής. Και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε με το λαό της Αττικής στο πλευρό μας και στη νέα μας θητεία», ανέφερε.