Skip to content

Συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας| Στ. Μπενετάτος: Περιφέρεια και ΕΕ δεν θεωρούν επιλέξιμα τα έργα για την πολιτική προστασία

Στον χαρακτήρα που έχουν τα κονδύλια της Ευρωπαικής Ένωσης αναφέρθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος με την «Λαική Συσπείρωση», Στέλιος Μπενετάτος, μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.

«Η ΕΕ θεωρεί μη επιλέξιμα τα έργα (…) για την πολιτική προστασία. Το λένε καθαρά στα έγγραφά τους. Δηλαδή, ας καούνε και μετά θα έρθουμε εμείς να διορθώσουμε τις ζημιές. Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ. Ορίζει πού θα κατευθυνθούν τα κονδύλιά της. Αυτά βγαίνουν από τη φορολογία μας», είπε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στα 91 αντιπλημμυρικά έργα, όπου ο ρυθμός απορόφησης των κονδυλίων είναι πολύ αργός και μπορεί να πάρει μέχρι και 40 χρόνια για να ολοκληρωθούν.

Επίσης, υπογράμμισε πως παρότι υπάρχουν μελέτες για το πρόβλημα που δημιουργεί η «Οil one», δεν υπάρχει μιά απόφαση της Περιφέρειας που να μιλάει για την απομάκρυνση της από τον οικιστικό ιστό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Το ίδιο συμβαίνει με τα καζάνια στο Πέραμα. «Ούτε καν συζήτηση δεν έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο γι’ αυτά. Δεν υπάρχει στο πρόγραμμα ένας δρόμος διαφυγής στο Πέραμα ούτε καν σαν σκέψη. Αυτά είναι τα έργα που εμείς θεωρούμε ότι διευκολύνουν τη ζωή του λαού», σημείωσε