Skip to content

Γιάννης Πρωτούλης στην ΕΡΤ1: Ο λαός είναι απροστάτευτος, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση

Δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση να είναι ο λαός απροστάτευτος, τα νοσοκομεία και τα στρατόπεδα, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση μιλώντας το πρωί της τετάρτης στην ΕΡΤ.

Τώρα να προσληφθούν 4.500 πυροσβέστες για την κάλυψη των οργανικών κενών της Πυροσβεστικής, να γίνουν προσλήψεις στα Δασαρχεία, σημείωσε και υπογράμμισε ότι υπάρχει παντελής έλλειψη σχεδίου και μέσων όπως αποδεικνύεται και από τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε την επόμενη μεγάλη καταστροφή να φτάσει έξω από τα σπίτια μας υπογράμμισε ο Γιάννης Πρωτούλης επισημαίνοντας τις κυβερνητικές ευθύνες αλλά και το σιγοντάρισμα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στο ίδιο πάνελ ο Τρύφων Αλεξιάδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι» και να μην γίνεται κριτική στην κυβέρνηση όσο διαρκούν οι φωτιές!

«Εχουμε τις δικές μας Χαβάες κι εσείς το χαβά σας» σχολίασε ο Γιάννης Πρωτούλης στις αναφορές του βουλευτής της ΝΔ Θάνου Πλεύρη για να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες.

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ζελένσκι ο Γιάννης Πρωτούλης τόνισε ότι η χώρα και ο λαός μας δεν έχει κανένα συμφέρον να εμπλέκεται στο μακελειό του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το τι οπλικά συστήματα θα δώσει στο Κίεβο.

Σχολίασε επίσης πως στην Αλεξανδρούπολη που έγινε, με πανηγυρισμούς από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αμερικανική στρατιωτική βάση δεν δόθηκε καμία προστασία στο λαό του Έβρου στην πυρκαγιά.